Очаква се 5G устройствата да наброяват над 46,5 милиона до

...
Коментари Харесай

Промени на хоризонта: Винаги работещи 5G устройства


Очаква се 5G устройствата да наброяват над 46,5 милиона до 2026 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалните събития към ковид форсираха цифровата промяна, само че, за разлика от пандемията, при нея няма никакви изгледи за закъснение. Преносимите устройства, които са постоянно онлайн и работят с 5G, ще доближат 12 милиона до края на годината. Очаква се тази цифра да нарасне до 46,5 милиона до 2026 година, предвижда ABI Research.

Разглеждайки факторите на този пазар, на ABI отбелязва, че би трябвало да чакаме разпространяването на „ нови видове мобилни бизнес-приложения, особено проектирани за 5G устройства, които са постоянно онлайн, както и достъп до „ голям брой ” от онлайн мобилни приложения, които могат да бъдат пренесени от света на смарт телефоните ”.

„ Възходът на постоянно работещите 5G портативни устройства, детонацията на изкуствения разсъдък „ на ръба ”, разпространяването на интелигентните индустриални платформи, образуването на и възходящата централизация върху киберсигурността са единствено част от многото промени на хоризонта ”, разяснява Стюарт Карлоу, основен откривател в ABI Research. „ Те са показателни за един по-свързан, по-уязвим и в последна сметка по-технологизиран свят ”.
още по темата
Таблетите и портативните компютри с клетъчна съгласуваност съставляват единствено дребна част от продажбите – по-малко от 1%. Причината е в тяхната „ най-вече номадска ” приложимост и високата разлика в цените. Но скоро те ще станат доста известни. Въпреки това, съгласно ABI, навлизането на 5G може да донесе „ непрекъснати широколентови преживявания ” и за други, нови видове устройства, оттатък ноутбуците и смарт телефоните.

Според анализаторите, световният пазар на е отбелязал свръхестествен напредък през 2021 година, достигайки повече от 580 милиона броя. Огромно развиване за 5G промишлеността, съгласно ABI, могат да се окажат доставките на телефони с mmWave. Сега техният дял от продажбите на 5G смарт телефони е 14%, само че се чака да се усили до 43% дял към 2026 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР