Очаква се 20% ръст на английските туристи у нас Излизането

...
Очаква се 20% ръст на английските туристи у нас Излизането
Коментари Харесай

Очаква се 20% ръст на английските туристи у нас

Очаква се 20% растеж на британските туристи у нас
Излизането на Англия от Евросъюза ще докара до взрив на английски туристи у нас. Прогнозата е на английския вестник "Гардиън". В реалност обаче англичаните от години идват на отмора у нас, тъй като им е по-евтино.

Британските медийни упования заливат нашето море преди да са го залели туристите. На Острова усещат отслабването на лирата поради Brexit, а съгласно експерти евтината английска валута постоянно работи добре на приходите в българския лев.

"Винаги, когато англичаните се замогнат, потеглят по по-престижни дестинации, не помнят за България и тогава имаме спад", сподели Румен Драганов, шеф на Центъра за разбори и оценки в туризма.

"Не си мислете, че ще усилваме легловата база. Ако имаме растеж от един пазар, неизбежно следва спад в различен пазар, т.е. Вселената не търпи вакуум", разяснява Диана Колчева, шеф на хотел в "Слънчев бряг" пред Нова телевизия.

Вакуум морето не чака. Хотелиерите се готвят за естествен сезон. А у английските туристи най-вече ценят постоянството.

Притеснени били британските туроператори - по какъв начин ще се оправят с неяснотата в Европа. "Не могат да вземат решение какво тъкмо става - дали ще има смяна в цената. Допълнителни документи - застраховки, персонални документи, здравни карти...", сподели Драганов.

"Brexit, в случай че се излезе със съглашение, резервира неналичието на туристически визи, т.е., няма да има смяна по никакъв метод. Обсъждаме и най-лошите сюжети с външно министерство, тъй че да имаме двустранни съглашения в обособените сектори", твърди министърът на туризма Николина Ангелкова.

За този сезон англичаните ще имат още един тласък към България. От май стартират нискотарифни полети от девет летища на Острова към Бургас. Вече непосредствено с нашето море, до края на септември ще могат да летят туристи от Белфаст, Бирмингам, Източен Мидландс, Единбург, Глазгоу, Лийдс Брадфорд, Лондон Станстед, Манчестър и Нюкасъл.

Анализите на сектора демонстрират, че България е четири пъти по-евтина от най-хубавите. Отчасти това било по този начин и поради самооценката.

Само предишното лято над 250 000 англичани са пристигнали у нас. 72% от тях - на море. За последните пет години всяка година към 200 000 души от Англия посещават Черноморието ни и четири пъти по-малко идват на планина. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР