Очаква се 12-годишният Александър да бъде изписан от Пирогов през

...
Очаква се 12-годишният Александър да бъде изписан от Пирогов през
Коментари Харесай

Интервю с бащата на Сашко, след емоционална среща с 12-годишното момче

Очаква се 12-годишният Александър да бъде изписан от " Пирогов " през идващите дни. Вече даже се разхожда по коридорите в детското поделение на „ Пирогов “, намерил е и нови другари измежду дребните пациенти там. Баща му назовава сина си войник, а спасителите му герои, пред камерите на BTV.

На въпрос от кореспондент на медията дали детето е щастливо, отговорът на бащата е три пъти “да ”?

Щастлив и с необятна усмивка. Така наподобява Александър през днешния ден - две седмици, откакто следите му се изгубиха край Профилакториума в Перник. Около случая с детето се сплоти цяла България, като той се трансформира в една от най-следените и прочувствено заредени вести в продължение на цяла седмица. В издирването му се включиха хиляди жители.

„ Аз съм безусловно и голямо признателен на всички. Аз съм най-щастливия човек на света, тъй като детенцето ми се откри и просто съм безусловно признателен на тези хиляди хора, които не стопираха тези девет дни да го търсят. Оставиха фамилиите си, работата си, всичко и просто това дете е и тяхно дете. Тези прелестни мъже с големи души Милко и Веско – те ни избавиха живота и ми върнаха живота, няма по какъв начин да им се отблагодаря “, споделя бащата.

Александър назовава сина си обединител, а щастливата развръзка не знамение, а плод на общи старания, допълват от медията.

„ Името Александър значи бранител на вярата, боец на вярата, аз по скоро мога да кажа, че той е боец на вярата като върна вярата ни в положителното, в състраданието, в това да ни пука един за различен “, сподели татко му пред bTV.

“Чувахме се няколко пъти по телефона, вие казвахте " Няма време, няма време ". Губихте ли вяра? ”

“Имах вътрешното чувство, че е жив. Тoва ме крепеше и през цялото това време да не стопираме, просто да не стопираме ”, отвръща бащата.

Оттук насетне Сашко и татко му желаят само той да се възвърне изцяло и да се приберат у дома.

Днес попитахме бащата на Сашко и дали към момента има подозрения синът му да е бил похитен. Той отговори, че тече следствие и не може да разяснява версиите. Разследването по случая продължава.

„ Вече става от леглото, през вчерашния ден се разноски в стаята, през днешния ден се разноски в коридора, срещна се с дечицата, които са в коридора, в отделението. Вече се усмихва, в доста по-добро въодушевление е, книжки има и тетрадки, на които си записва всякакви неща “, добави Александър Цветанов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР