Очаква ни знакова година за България и цяла Европа. Ще

...
Очаква ни знакова година за България и цяла Европа. Ще
Коментари Харесай

Марешки: Старите елити ще бъдат пометени от патриотичната вълна

" Очаква ни знакова година за България и цяла Европа. Ще стане ясно дали Европейският съюз, в който членуваме от 12 години, ще се разпадне или ще продължи да съществува, само че по радикално друг метод.
Това съобщи водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки в обичайна за началото на новия политически сезон декларация от името на парламентарната група.
Марешки дефинира като цинизъм декларациите на парламентарно показаните сили.
" Направо нямам какво да кажа, тъй като преди мен, това което трябваше да кажа аз, го сподели Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, отчасти и господин Волен Сидеров. Имат ли право те, които са част от този преход да задават тези въпроси? Иначе те са верни. Нали за това сме ние тук, ние да ги задаваме ", добави още Марешки
Той попита от кое място накъде хора, които са взели участие в незаконната приватизация, задават сходни въпроси.
" Г-н Сидеров, казахте: " Ние сме да посочваме на държавното управление верните дейности ". Г-н Сидеров, вие дружно с господин Каракачанов и Валери Симеонов сте държавното управление. Ние и другите опозиционни партии може да демонстрираме и да даваме някакви хрумвания за поправки, вие би трябвало да работите ", разяснява още Марешки.
Във връзка с напрежението във Войводиново, Марешки разкритикува вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов. По думите му откакто към този момент е бил пребит военния, Каракачанов е излязъл безочливо и е споделил, че няма да допусне такова нещо.
Марешки разкритикува и огромна част от европейските водачи, които дефинира като „ слаби и подвластни “, водещи „ неверни политики “, които водят до „ разгръщане на чиновническата войска в Брюксел “.
„ С една дума – нищо общо с това, за което са мечтали идеолозите на създателите на обединена Европа “, счита Марешки. Според него е нужна радикална смяна в метода, по който Европейски Съюз се управлява, както и преосмисляне на участието на България в редица интернационалните организации.
„ Да теглим чертата – какво спечелихме, само че не като обособени партии или политици, а като народ? Можем ли и по какъв начин да допринесем това участие най-сетне да донесе забележима смяна в стандарта на живот на всеки български жител, както ни се обещаваше, когато влизахме в тази конструкция през 2007 година? “, попита още Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР