Очаква ни труден сезон с големи предизвикателства и „борба“ за

...
Очаква ни труден сезон с големи предизвикателства и „борба“ за
Коментари Харесай

Ангелкова на среща с контролните органи в Бургас преди старта на сезона: Добрият имидж на дестинация България е основната ни цел

Очаква ни сложен сезон с огромни провокации и „ битка “ за всеки екскурзиант. В изискванията на мощна конкуренция в района запазването на положителния имидж на българския туризъм е измежду главните ни задания през 2019 година, която би трябвало да осъществим всички съгласно компетенциите си. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас на обичайна работна среща с локалната власт, контролните институции и бизнеса в навечерието на летния сезон, проведена от Министерството на туризма и община Бургас.

Работим за обезпечаването на добър туристопоток и посредством програмата за поощряване на проведения туризъм, с която да насочим повече чартърни полети към летищата Варна и Бургас през април-май и септември-октомври. За да насърчим туристопотока към България, изследваме и опита на страните членки на Европейски Съюз и имам вяра, че това е пътят, осведоми министър Ангелкова.

В срещата с контролните органи в Бургас тази година присъединяване взеха заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, министрите на труда и обществената политика Бисер Петков и на опазването на здравето Кирил Ананиев и кметът на Бургас Димитър Николов.

Проверките на плажовете започват от 1 юни, те ще се вършат по този начин, че да не пречат на активността на бизнеса, само че ще бъдем безкомпромисни към нарушителите. Ще продължим да следим и ревизираме всеки сигнал, сподели министър Ангелкова.

Вчера стартира публичното разискване на Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и заведенията. Доста от залегналите условия, които са остарели, са отстранени. Единната система за туристическа информация към този момент работи и от 1 октомври стартираме с инспекциите и глобите за непопълнени данни, акцентира министърът на туризма.

В отговор на журналистически въпроси министър Ангелкова подчертава, че тя и екипът й поддържат по-високите наказания по ЗУЧК, тъй като би трябвало да се опазва околната среда и по тази причина са препоръчани от ведомството. Те са по отношение на измененията, които сме планували и са минали през публично разискване. Не поддържаме обаче сред първо и второ четене да се вършат основни промени, свързани с процеса на ръководство на морските плажове, без да са разисквани от обществеността и без за тях да има оценка на въздействието. Смятам, че всички заинтригувани страни би трябвало да изразят своето мнение, безапелационна бе министърът на туризма.

Областният шеф на МВР-Бургас Калоян Калоянов осведоми, че тази година ще бъдат командировани 781 чиновници, с цел да се подсигурява спокойствието на туристите. Добрата процедура да желаеме профилирани чиновници за другите причинители даде добър резултат и това ще продължи. Ще има и непознати командировани – в Приморско да вземем за пример ще има чешки служители на реда. Той напомни, че след подхванатите ограничения през предходната година са регистрирани 23 % спад на престъпността.

Представителите на КЗП увериха, че и тази година комисията е в цялостна подготвеност да работи за гарантиране правата на потребителите и ще бъдат командировани чиновници навътре в страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР