Очаква ни слънчева неделя. Затоплянето ще продължи и през втория

...
Очаква ни слънчева неделя. Затоплянето ще продължи и през втория
Коментари Харесай

Прогноза за времето - затоплянето продължава

Очаква ни слънчева неделя. Затоплянето ще продължи и през втория почивен ден. Очаква се температурите да бъдат сред 15 и 20 градуса.
Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца и ще остане без смяна.
Ще духа слаб до сдържан източен вятър. По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-12°. Температурата на морската вода е към 8°.
Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна. Това заяви за Агенция „ Фокус “ Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 Учени: Слънцето ще усили световното стопляне с 2,5 градуса до 2600 година Учени: Слънцето ще усили световното стопляне с 2,5 градуса до 2600 година
Руски и английски астрофизици изясниха по какъв начин циклите на интензивността на Слънцето ще се трансформират в близко бъдеще и че тези промени няма да...
В планините времето ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити елементи - сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 3°.
В понеделник ще доминира слънчево време, в следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността над планинските региони в Западна България. Вятърът ще е слаб с източна съставния елемент. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 18° и 23°. Във вторник преди обяд ще бъде най-вече слънчево.
Температурите ще се покачат с още 2-3 градуса. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там в Западна и Централна България ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. В сряда през страната ще премине добре изразен леден атмосферен фронт.
С увеличаване напразно от запад-северозапад ще нахлува леден въздух. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, ще има и условия за градушки. В Западна и Централна България има нараснала възможност за обилни количества на преваляванията. Температурите бързо ще се намалят и по здрач и през нощта против четвъртък в Западния Предбалкан и високите полета в Западна България дъждът ще минава в сняг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР