Обявяват се за „персона нон грата“ и се изгонват в

...
Обявяват се за „персона нон грата“ и се изгонват в
Коментари Харесай

Ответен удар: Русия гони 23 британски дипломати

Обявяват се за „ личност нон грата “ и се изгонват в едноседмичен период 23 дипломатически сътрудници от посолството на Англия от Москва, заяви съобщи ТАСС, цитирайки съветското външно министерството.

"Отчита се диспаритета в броя консулски институции на двете страни, отзовава се единодушието на Русия за откриването и действието на генералното консулство на Англия в Санкт Петербург. Съответните процедури ще се осъществят в сходство с международно-правовата процедура “, написа още в публично заявление на съветското Министерство на външните работи.

Това са ответните ограничения на Русия на изгонването от Англия на 23 съветски дипломати във връзка със абсурда с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му, за което Лондон упрекна Москва.

По-рано през днешния ден посланикът на Англия в Русия Лори Бристоу бе извикан на диалог в съветското министерство на външните работи с цел да бъде известен какви са ответните ограничения на Русия по случая "Скрипал ".

Вчера съветският дипломат в Лондон получи дипломатическа нота, която го уведомява, че Сергей и Юлия Скрипал са в сериозно положение.

Англия упрекна Русия за покушението над Скрипал и щерка му, а Кремъл ги назова „ шокиращи и непростими.

Руският външен министър Сергей Лавров и представителят на президента Дмитрий Песков обявиха, че Москва ще отговори скоро на изгонването на 23 съветски дипломати от английския министър председател Тереза Мей. Пред кореспонденти в петък Дмитрий Песков за следващ път отриче Русия да е нареждала офанзивата против Скрипал и щерка му в Солсбъри. “Всякакво въвличане на нашия президент е нищо друго с изключение на шокиращо и непростимо от позиция на дипломатическото държание “, добави той.

Зад обвиняванията на Тереза Мей към властта в Русия, че точно тя стои зад случая „ Скрипал”, застанаха Франция, Германия, Съединените щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР