Обявяването на оградата по границата с Турция за обект от

...
Обявяването на оградата по границата с Турция за обект от
Коментари Харесай

Бъчварова: Оградата трябва да е секретна, за да не даваме наръчник на трафикантите

Обявяването на оградата по границата с Турция за обект от национално значение и засекретяване на информацията за оборудването е обсъждано още преди година. Това съобщи пред бТВ някогашният вътрешен министър Румяна Бъчварова. Тя изясни, че преди този момент да се случи е упорствала да дава информация на депутатите единствено на закрити съвещания.

“Бяха ми задавани доста въпроси тогава във вътрешната комисия в Народното събрание до каква степен е стигнал градежът и аз помолих това да се преглежда на закрити съвещания, с цел да не вършим справочник за трафикантите ”, съобщи тя. “То е техническо оборудване и, допускам, че и вие ще се притеснявате, в случай че хора, които не познавате, имат информация за това по какъв начин то е конструирано, къде минава какви са характерностите му ”, добави тя.

Бъчварова изясни, че оповестяването на оградата за подобен обект не лишава правото на депутати да получават информация, само че им не разрешава да я популяризират. Забраната обаче важи единствено за хора, които имат допуск до класифицирана информация. Миналата седмица депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева описа, че не е била позволена до оградата, с цел да я снима.

“Това, че информацията ще бъде класифицирана оттук насетне не лимитира правата на госпожа Йончева да получи информация. Всеки, който има право на достъп до класифицирана информация, може да я получи, само че няма право да я популяризира ”, изясни Бъчварова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР