Обявиха учредяването на нова коалиция - Левицата. В нея участваха

...
Обявиха учредяването на нова коалиция - Левицата. В нея участваха
Коментари Харесай

Обявиха нова коалиция - Левицата, ще участва в изборите

Обявиха учредяването на нова коалиция - " Левицата ". В нея участваха водачът на " Изправи се БГ " Мая Манолова, Румен Петков - ръководител на политическа партия АБВ, доктор Цветеслава Гълъбова, ръководителят на " Движение 21 " Татяна Дончева,
както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

Последният разгласи, че днешната коалиция е резултат от разговор в лявото политическо пространство, който е почнал преди 4 месеца. Той уточни, че ръководителят на Българска социалистическа партия е отказал този разговор, макар че Корнелия Нинова е била поканена. Този отвод е противен и много индикативен, съобщи Костадин Паскалев.

Според Валери Жаблянов политическата рецесия се дължи на раздробяването на партийната система.

" За страдание Българска социалистическа партия, която до неотдавна консолидираше левите хрумвания, се трансформира в отричане на политическия блян. Срамните подиуми през вчерашния ден на Конгреса на Българска социалистическа партия го демонстрираха ", разяснява Жаблянов.

По думите му задачата на новата Левица е да дадат късмет на българите да получат парламентарно посланичество. Той уточни, че Левицата не е благосъстоятелност на група хора в Българска социалистическа партия, а е на всички жители.



Снимка: Булфото

Мая Манолова съобщи, че България има потребност от обединена и мощна левица, която да бори бедността и неравенствата.

" Вчера Българска социалистическа партия е ускорила изборната си злополука, до момента в който десницата се сплотява. На този декор Левицата е същинска опция за избавяне на България. Целта е мощно парламентарно посланичество, което да отбрани ползите на хората, приходите, цените, противодействието на корупцията. Левицата няма да допусне и война с президентската институция ", добави Мая Манолова и прикани за основаването на Комисия за проверка на досегашното ръководство.

Спас Панчев от Земеделски съюз " Александър Стамболийски " съобщи, че Левицата е мястото на българските земеделци, които имат потребност от поддръжка. Новата групировка има потребност от необятно присъединяване в новия парламент, сподели още Панчев.

Татяна Дончева съобщи, че Левицата би трябвало да отговори на тежката фрагментация на политическото пространство.

" В дясно консолидацията е почнала, само че в ляво не поради съпротивата на Българска социалистическа партия. Левите хора се нуждаят от политическо посланичество. Това изисква управнически потенциал. Политиката не е място за хора, които занапред ще се учат. Левицата е формирана от волеви хора с потвърден опит. Левицата ще провокира конституционни промени за нова правосъдна промяна. Най-голямата спънка до момента беше, че главните политическите сили и бизнесът имат лобита в правосъдната система. Левицата не пази никого, само че разчита на поддръжка от всички политически сили. Ние работим за обединен индивид вляво ", акцентира Татяна Дончева.

Според Румен Петков ползата на България за участие в Шенген до момента не е бил предпазен от партиите и страната.

" Когато България е подготвена, тогава да влезе в еврозоната, не преди този момент. България към този момент не е енергийно самостоятелна. Престъпление и корупция е, в случай че енергийната диверсификация се заплаща от елементарния българин. Престъпление е и закриването на полицейски ръководства. Не на двойните стандарти ", сподели Петков, визирайки разликата, която страната прави сред украински бежанци и мигранти от Близкия изток.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР