Обявиха учредяване на нова коалиция Левицата. В нея участват АБВ

...
Обявиха учредяване на нова коалиция Левицата. В нея участват АБВ
Коментари Харесай

Татяна Дончева и Румен Петков заедно на изборите

Обявиха основаване на нова коалиция Левицата. В нея вземат участие АБВ на Румен Петков, „ Изправи се България “ на Мая Манолова, Движение 21 на Татяна Дончева, Българска прогресивна линия на Красимир Янков, Нормална страна на Георги Кадиев, МИР на Симеон Славчев, дружно с група досегашни социалисти отпред с Валери Жаблянов, оповестява Българска национална телевизия.

Костадин Паскалев разгласи, че днешната коалиция е резултат от разговор в лявото политическо пространство, който е почнал преди 4 месеца. Той уточни, че ръководителят на Българска социалистическа партия е отказал този разговор, макар че Корнелия Нинова е била поканена. Този отвод е противен и много индикативен, съобщи Костадин Паскалев.

Според Валери Жаблянов политическата рецесия се дължи на раздробяването на партийната система. „ За страдание Българска социалистическа партия, която до неотдавна консолидираше левите хрумвания, се трансформира в отричане на политическия блян.

„ Срамните подиуми през вчерашния ден на Конгреса на Българска социалистическа партия го демонстрираха “, разяснява Жаблянов. По думите му задачата на новата Левица е да дадат късмет на българите да получат парламентарно посланичество. Той уточни, че Левицата не е благосъстоятелност на група хора в Българска социалистическа партия, а на всички жители.

Мая Манолова съобщи че България има потребност от обединена и мощна левица, която да бори бедността и неравенствата.

„ Вчера Българска социалистическа партия е ускорила изборната си злополука, до момента в който десницата се сплотява. На този декор Левицата е същинска опция за избавяне на България. Целта е мощно парламентарно посланичество, което да отбрани ползите на хората, приходите, цените, противопоставяне на корупцията. Левицата няма да допусне и война с президентската институция “, добави Мая Манолова и прикани за основаването на Комисия за проверка на досегашното ръководство.

Спас Панчев от Земеделски съюз „ Александър Стамбомийски “ съобщи, че Левицата е мястото на българските земеделци, които имат потребност от поддръжка. Новата групировка има потребност от необятно присъединяване в новия парламент, сподели още Панчев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР