Обявиха оранжев код за много силен вятър в района на

...
Обявиха оранжев код за много силен вятър в района на
Коментари Харесай

Обезопасете тераси и саксии - връхлита ни силен вятър

Обявиха оранжев код за доста мощен вятър в региона на Пловдив. Добре е жителите да обезопасят тераси, саксии и мрежи за комари, тъй като силата на въздушните течения ще е мощна.

Изпълнителите на строителни обекти да ревизират положението на строителните огради, крановете, скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.

В София към този момент са задействани екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ". Те ще реагират на сигнали.

Предупреждението важи за цялата страна, защото оранжев код за рисково време и мощен вятър е разгласен в половин България, в останалата част кодът е жълт.

Захлаждането идва със мощен вятър, който ще засегне главно Северна България. Оранжев код е в действие за областите: Пловдив, Пазарджик, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Сливен, Варна, Добрич, Силистра, Шумен. Там вятърът се чака да доближи междинна скорост сред 20 и 25 м/сек. /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР