Обявиха жълт код за потенциално опасно време в 11 области

...
Обявиха жълт код за потенциално опасно време в 11 области
Коментари Харесай

Опасното време напредва и към нови области – 11 са в жълто, една в оранжево

Обявиха жълт код за евентуално рисково време в 11 области в страната (Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико търново, Габрово, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян) и оранжев код за обилни превалявания в област Бургас. Това оповестиха от от Националния институт по метеорология и хидрология.

През идващото денонощие ще бъде облачно. До сутринта в по-голямата част от Северна България ще вали слаб сняг. В останалата част от страната преваляванията ще са от дъжд, в югоизточните региони - обилни по количество. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Ще духа сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред минус 1° и 4°, а максималните ще са сред 3° и 8°. В София минималната температура ще е към 2°, а оптималната - към 7°.

По Черноморието ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са обилни. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините ще бъде облачно и с превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. През деня с покачването на температурите по старопланинските проходи ще има условия за формиране на поледици. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток, по високите и открити елементи - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, с превалявания, най-вече от дъжд, на повече места в Южна България, където има и нараснала възможност да са обилни по количество. Вятърът ще остане от североизток, в по-голямата част от страната ще е слаб, в източните региони - сдържан и мощен. Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, а оптималните - сред 3° и 8°, по Черноморието до 10°-12°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР