обяви протестна готовност заради заплащането на труда на униформените. Оказа

...
обяви протестна готовност заради заплащането на труда на униформените. Оказа
Коментари Харесай

Синдикалната федерация на служителите в МВР е в протестна готовност

обяви протестна подготвеност поради заплащането на труда на униформените.
„ Оказа се, че след суперлативите, които чухме за активността на нашите сътрудници по време на изключителното състояние и изключителната епидемиологична обстановка, както и след фрапантно нарастване на заплащането с до 30% в 34 организации, министерства и комисии, изненадващо Министерство на вътрешните работи отсъства от там. С други думи – оценката на Министерски съвет за нашата работа по време на пандемията и случилите се митинги очевидно е доста слаба. Казвам го иронично, сътрудниците са извънредно демотивирани от неналичието на оценка на труда ни, а той е в интерес на обществото. Това е главният подов да се усещаме съществено афектирани ”, съобщи пред БГНЕС, заместник-председател на Управителния съвет СФСМВР.
„ В няколкото диалога с Министерство на вътрешните работи не видяхме нито концепция за смяна в това отношение. Депозирали сме искане пред министъра на вътрешните работи за договаряния по тематиката. Силно се надяваме, че срокът, в който те ще се състоят няма прекомерно да се удължава. Най-късно началото на другата седмица чакаме договарянията да стартират всъщност ”, счита той.
Според Кузманов униформените няма да се съгласят на покачване на възнаграждението с до 10%, да вземем за пример, тъй като го смятат за обидно ниско. От синдиката означават още, че имат сътрудници по други ведомства, които работят по Закона за Министерство на вътрешните работи, само че са попаднали под обсега на 30-процентното нарастване.
Илия Кузманов е безапелационен – настояването им за по-достойни хонорари не засягат единствено служителите на реда, а всички чиновници.
„ Включват се и сътрудниците от „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, защото те също са в процеса по използване на ограниченията на епидемията. Всички видяха големите пожари към Хасково и Стара Загора какви старания костваха на тези момчета. Не вършим изключение за държавните чиновници и лицата на трудово правно отношение. Виждат се опашките пред бюрата за документи за идентичност, това също са наши сътрудници, които всекидневно са на първа линия и се намират в риск да бъдат инфектирани с вируса “, означи още той.
 Предупреждение от Министерство на вътрешните работи профсъюз за митинг: Когато употребата стане толкоз откровена, нямаме различен излаз Предупреждение от Министерство на вътрешните работи профсъюз за митинг: Когато употребата стане толкоз откровена, нямаме различен излаз
За делничните дни занапред ще забележим какъв брой ще се заплаща изключителният труд, за почивните – 50%. Това е една добра първа стъпка от н...
Промените в закона, които дават опция към този момент да се заплаща изключителния труд на чиновниците в системата на ненормиран работен ден, Кузманов прави оценка по този начин: „ Това е една закъсняла правдивост, чакаме това решение от 2015 година Този път поставихме въпроса много без заобикалки на политическия кабинет, за наша наслада отзив имаше “.
„ Несправедливостта се състоеше в това, че към 13 хиляди са сътрудниците с полицейски пълномощия на ненормиран работен ден, които полагаха безвъзмезден ексклузивен труд. Като споделям безвъзмезден, приказваме за часове, които най-после на годината покриват нормата за един работен месец – от 160 до 200 часа незаплатен ексклузивен труд. Не желая да влизам в спор с политическото управление, които са отчели, че този труд е в по-малки мащаби. Просто сътрудниците, които не имат вяра, че някой ще им го компенсира, са спрели да го регистрират “, посочи полицаят-синдикалист.
Като различен огромен проблем той регистрира е 10-те стотинки на час, които униформените получават, с цел да стоят в подготвеност по домовете си. „ Не дръзвам да го нарека и обидно към този момент. Това е откровена дискриминация и употреба. В рамките на една събота или неделя вие получавате 2,40 лева, с цел да сте разполагаем. Нещата би трябвало да бъдат изменени. Не сме максималисти, отчитаме положението на страната, само че съгласно нас минимумът би трябвало да бъде най-малко 50 стотинки на час “, безапелационен е той.
Поне половината чиновници на Министерство на вътрешните работи не са си получили премиите за работата им на първа линия по време на -епидемията, регистрира още Илия Кузманов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР