обяви какъв ще е екипажът на първия туристически полет до

...
обяви какъв ще е екипажът на първия туристически полет до
Коментари Харесай

В края на годината Роскосмос ще транспортира до МКС двама японски туристи

разгласи какъв ще е екипажът на първия туристически полет до Международната галактическа станция в края на тази година. Освен съветския пълководец на екипажа през месец декември 2021 година към МКС ще се насочат японски туристи. Това са Юсако Маедзава и Йозо Хирано . Да си напомним, че Маедзава през 2023 година с галактически транспортен съд на SpaceX да направи няколко обиколки към Луната и по-късно да се завърне на Земята.

Полетът до Международната галактическа станция бе разгласен за 8 декември тази година. Полетът ще се извърши с галактическия транспортен съд Союз МС-20 с екипаж от трима души. Командир на кораба е руснакът Александър Мисуркин, който два пъти е летял до МКС, японският милиардер Юсако Маедзава и видео режисьорът Йозо Хирано. И двата галактически екскурзианта са минали нужните медицински прегледи и са позволени до програмата за подготовка за полет в космоса. През месец юни те ще стартират физическата подготовка преди полета която ще се организира в Звездното градче и ще продължи три месеца.

След изстрелването съветският галактически транспортен съд ще се скачи с МКС, а туристите дружно с командира на екипажа ще влязат в станцията. Пътешествието ще продължи 12 дни, по време на които Маедзава и Хирано имат намерение да снимат доста клипове за YouTube канал.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР