Обявеното в края на миналата седмица разхлабване на мерките срещу

...
Обявеното в края на миналата седмица разхлабване на мерките срещу
Коментари Харесай

Разхлабване от днес: Кръчмите пускат и вътре, учениците пак ...

Обявеното в края на предходната седмица разхлабване на ограниченията против коронавирус пандемията стартира от през днешния ден. Сред най-важните промени за родителите е, че от през днешния ден учениците още веднъж се връщат в класните стаи, въпреки че за по-големите това ще става по график. Отварят се и университетите, само че единствено за на практика занимания.

Ресторантите и кафенетата пък ще могат да одобряват клиенти и вътре, а освен на масите навън, както беше до момента. Заведенията обаче ще би трябвало да работят при потребление на не повече от 50% от потенциала си, както и с лимитирано работно време сред 6.00 и 23.00 часа. Нощните питейни заведения обаче остават изцяло затворени - към този момент най-малко до 29 април.

От през днешния ден се позволява провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, театрални прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) при потребление на не повече от 30% от потенциала на пространствата, съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м., носене на защитни маски за лице и потребление единствено на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други театрални прояви).

Здравният министър подрежда физическите и юридическите лица, които са притежатели или ръководят търговски, административни или други обекти, които дават услуги на жителите, и чиято активност не е прекратена, да основат организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 8 кв. м.

След 4 дни на 16 април се чака да бъдат отворени моловете, както и да се позволи визитите в игралните зали и казина при потребление на не повече от 50% от потенциала им.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР