Обявено е частично бедствено положение за част от територията на

...
Обявено е частично бедствено положение за част от територията на
Коментари Харесай

Обявено е частично бедствено положение за част от територията на община Радомир

Обявено е отчасти бедствено състояние за част от територията на община Радомир за период от седем дни, заяви общинският пресцентър. Обилните дъждове през последните дни и следеното изпускане на язовир "Студена " са довели до наводнения в редица обитаеми места в общината.

Наводнени са аграрни земи и дворове на къщи в селата Копаница, Прибой, Негованци, Кленовик, Чуковец, Жедна, Бобораци, Беланица, Извор, Дебели лаг и Кошарите.

Наложила се е евакуация на едно семейство от село Бобораци, чиято къща е била наводнена. Отводнен е жп прелез в региона на село Кошарите, като все още няма заплаха за преминаващите влакове.

Доставени са насипни материали за подсилване на насипи в землищата на селата Прибой и Негованци.

В заповедта на кмета на общината е указано още, че се не разрешава придвижването и пребиваването на МПС на избрани сериозни сектори. Доброволното формирование към Община Радомир също при нужда ще бъде включено в аварийно-спасителните действия. Кметовете на обитаеми места са задължени да извършат оглед на техните територии и да провеждат действия за преодоляване на обстановката.

Стопаните, които отглеждат животни в обитаеми места с заплаха от наводняване, следва да поддържат връзка с кметовете на обитаеми места и общинския спешен щаб, с оглед съблюдаване на съответните наставления, е съобщил ветеринарният доктор на община Радомир доктор Даниел Колев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР