Обявеният за мъртъв 72-годишен жител на Сливен е на път

...
Обявеният за мъртъв 72-годишен жител на Сливен е на път
Коментари Харесай

От смъртен акт до възкресение: Изписват жив и здрав смятания за мъртъв в Сливен

Обявеният за мъртъв 72-годишен гражданин на Сливен е на път да бъде изписан от болничното заведение. Oпасността за живота му е отминала, чака се при започване на идната седмица той да си тръгне за дома, съобщaва " ", базирайки се на информация от шефа по здравната активност при МБАЛ " Д-р Иван Селимински " доктор Хрисант Хрисантов.

 Преглъщане избавило Виж още

Пенсионираният някогашен дълготраен боен метеоролог Руси Русев бе докаран от моргата късно вечерта на 13 октомври откакто изплашил чиновниците на погребалната организация с непредвидени признаци на живот в ковчега. Бил предаден като труп, само че те забелязали, че ненадейно " преглътнал на изсъхнало ". Оказало се, че макар издадения му публично смъртен акт индивидът е жив, въпреки и изпаднал в диабетна кома вследствие на болестта си, от което страдал от години.

Дядо Руси прекарал часове наред сред живота и гибелта върху мозайката в банята си, където към 11,00 часа на 13 октомври го намерили пожарникарите, пристигнали на място след сигнал на телефон 112 от приятеля му Диньо Динев.

Около 11,30 часа фелдшерка подписала известие за гибел след повече от лекомислен обзор на тялото. Смъртният акт бил публикуван от община Сливен към 16,30 часа, тогава закарали тялото и до помещението с хладилните камери.Към 17,00 часа дядо Руси отворил първо едното око, след това и двете, след което почнал да мърда ръцете си, а погребалните сътрудници го гледали с смут по какъв начин понечва да излезе от ковчега.

В едномесечен период би трябвало да завърши инспекция от районната прокуратура по отношение на събитията, при които живият Руси Русев е бил разгласен за труп, заяви представителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР