Обявеният за днес супер пърформанс, включващ самолет и изсипване на

...
Обявеният за днес супер пърформанс, включващ самолет и изсипване на
Коментари Харесай

Когато изкуството преминава границите

Обявеният за през днешния ден супер пърформанс, включващ аероплан и изсипване на звук варовик в региона на пловдивското село Първенец се анулира, съобщи БГНЕС.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив се самосезира по сигнал на медии за пърформанса. Инициативата е част от план на австрийския куратор Валтер Зайдл, реализиран по програмата на австрийския културен павилион FLUCA взаимно с Австрийското посолство и Фондация „ Отворени изкуства “.

В анонса за събитието, подаден от фондацията, се приказва за артистичната интервенция " Отместване на границите ", а в обясненията, постъпили по-късно, прахът, който би трябвало да наподобява на звезден, е избран като калциев карбонат – фуражна добавка, която се употребява при киселинни почви, за торене и като добавка в храна за добитък. Този артикул не предстои на позволителен режим от страна на Агенцията по храните за потреблението му в почвата.

Идеята да се разпръсва какъвто и да е прахуляк над Първенец и наоколо до Пловдив, обаче, накара мнозина да се обадят на " зеления телефон " на Регионална инспекция за опазване на околната среда, откъдето незабавно са изпратили писмо до община Родопи с апел да извърши отговорностите си по Закона за чистотата на атмосферния въздух и да се подхващат незабавни дейности. Кметът на община Родопи взе ограничения и забрани пърформанса. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР