Обявеният за 46-и президент на Съединените американски щати демократ Джо

...
Обявеният за 46-и президент на Съединените американски щати демократ Джо
Коментари Харесай

В първата си реч като победител Байдън обеща да обедини американците |

Обявеният за 46-и президент на Съединените американски щати демократ Джо Байдън произнесе първата си тирада като победител. Заедно с новоизбраната за вицепрезидент Камала Харис, той се обърна към нацията от Уилмингтън, Делауер:

" Ще ръководя като американски президент, не като демократ ", съобщи Байдън. 

Той съобщи, че още утре в понеделник ще назначи научни съветници и специалисти, които да оглавят акцията против ковид. Той се зарече да не жали сили, с цел да реализира поврат в пандемията в Съединени американски щати:

" Нашата работа стартира с слагането на Коронавирус под надзор. Не можем да възстановим стопанската система, да върнем нашата жизнеспособност или да се насладим на най-ценните моменти - да прегърнем внуците, децата ни, да посрещнем рождени дни, сватби, дипломиране, до момента в който не го сложим под надзор. В понеделник ще дефинира група водещи учени и специалисти като съветници, с цел да поемат проекта Байдън-Харис за COVID-19 и да го приведат в план за деяние, който ще стартира на 20 януари 2021 година ", каза Байдън.

" Сега е време за излекуване в Америка ", заяви той.

Байдън даде обещание да възвърне основата на страната - междинната класа, както и ролята на Съединени американски щати в света.

" Обещавам да бъда президент, който се стреми не да разделя, а да обединява, който не вижда сини щати и червени щати, а вижда само Съединени щати. Аз се стремях да получа този пост, с цел да възстановя душата на Америка, с цел да възстановя гръбнака на тази нация - средната класа, и да направя Америка още веднъж уважавана по целия свят ".



Байдън дефинира успеха си над сегашния държавен глава Доналд Тръмп като " безапелационна "  и подчерта нуждата от съдействие сред демократи и републиканци:

" Нека тази свирепа епоха на демонизиране в Америка да стартира да завършва, тук и в този момент. Отказът на републиканци и демократи да си сътрудничат едни с други не е някаква тайнствена мощ, оттатък нашия надзор, това е решение, избор, който ние вършим. И в случай че можем да решим да не си сътрудничим, тогава можем да решим да си сътрудничим ".

Преди Байдън приказва Камала Харис, която ще стане първата жена, първата чернокожа американка и първата американка с индийски корени, заемаща най-голям сан в американската история.

Харис разгласи, че гласоподавателите са отправили ясно обръщение с вяра за " единение, благовъзпитание, просвета и също истина " и определи изборната победа като " възвестяване на нов ден за Америка ". Според нея Байдън е " изцелител " и " обединител " и имал " смелостта да унищожи една от най-значимите бариери " в страната:

" Аз може да съм първата жена на този пост; аз няма да съм последната ", съобщи Камала Харис.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР