Обявеният фалит на британския туроператор Томас Кук (Thomas Cook) е

...
Обявеният фалит на британския туроператор Томас Кук (Thomas Cook) е
Коментари Харесай

Фалитът на "Томас Кук" удря гръцкия туризъм като цунами, България също страда

Обявеният банкрут на английския туроператор Томас Кук (Thomas Cook) е злополучие за гръцкия туризъм, разгласи ръководителят на туристическия съюз на остров Крит Михалис Влатакис, пред в. " Прото тематика ", представен от ДПА. " Това е земетресение с магнитуд 7 и към момента следва цунами ", разяснява Влатакис.

Томас Кук има контракти с към 70 % от всички хотели на Крит, най-големия остров в Гърция и водеща туристическа дестинация. Само тази година туроператорът докара на острова към 400 хиляди туристи, като 20 хиляди към момента са там, предава Българска телеграфна агенция.

По данни, показани от гръцкия министър на туризма Харис Теохарис по телевизия Скай, почти 50 хиляди туристи почиват в Гърция по линия на Томас Кук, заяви електронното издание на в. " Катимерини ".

Министърът уточни, че сега се води процедура по връщане в родината на към 50 хиляди туристи, които са се оказали в Гърция сега, когато Томас Кук разгласи банкрут. Репатрирането на туристите ще се реализира посредством английската работа за гражданска отбрана, която обезпечава полетите. Очаква се в околните три дни Гърция да изоставен към 22 хиляди клиенти на Томас Кук, посочи министърът, като добави, че още през днешния ден ще дойдат самолети на островите Закинтос, Кос и Корфу.

Десетки български компании също са в връзки с Томас Кук и ще бъдат наранени от неочаквания банкрут, разясняват в бизнес средите у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР