Обявените за изгубени или откраднати повече няма да могат да

...
Обявените за изгубени или откраднати повече няма да могат да
Коментари Харесай

Край с ревалидирането на лични документи

Обявените за изгубени или откраднати повече няма да могат да бъдат обявявани за годни след намирането им. Това взеха решение депутатите с утвърдените на второ четене промени в Закона за персоналните документи, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Така на процедура се прекратява досегашният развой на ревалидиране на персонални карти и паспорти, а в претекстовете си вносителите от Министерски съвет показват, че мярката цели да реализира сходство на информацията за документите, налична в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи, с тази на Интерпол и Шенгенската осведомителна система.
 Отсрочка за всички, които ще възобновяват своите персонални документи и шофьорски книжки! Отсрочка за всички, които ще възобновяват своите персонални документи и шофьорски книжки!
Съвсем скоро на единния информативен портал за Covid-19 в България беше споделена информация, че поради обстановката с епидемията в стр...
С новите текстове депутатите уточняват и основанията за оповестяване за невалидни на персонални карти и паспорти, както и се планува опция това да става и по категорично искане на човек, в случай че има подозрение, че с персоналните му данни е злоупотребено.
Мнозинство отхвърли предлагането на „ Обединени патриоти “ хората от българските общности зад граница да могат да аплайват и да получават карта „ българин “, с която да могат да живеят и работят на територията на нашата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР