Обявените цени на предварителни разчети от работната група на КЕВР

...
Обявените цени на предварителни разчети от работната група на КЕВР
Коментари Харесай

Eнергийният експерт Антон Иванов не очаква КЕВР да промени решението си за цените на тока и парното

Обявените цени на предварителни планове от работната група на КЕВР ще претърпят изменение в посока на покачване. Предполагам, че няма да се търси идната смяна, само че това е едно допускане. Toва съобщи енергийният специалист Антон Иванов от Българския енергиен и минен конгрес утринния блок на Българска национална телевизия.

Той посочи, че хората, които се използват на ток, ще усетят по-сериозно смяната.
 Парното и топлата вода несъмнено ще нарастнат от юли Парното и топлата вода несъмнено ще нарастнат от юли
Парното и топлата вода би трябвало да нарастнат от юли освен поради растящите цени на газа, само че и поради скока на въглеродните излъчвания....

Според него на международните пазари ценовите трендове на базовите първични материали се движат нелогично. Трябва да се готвим към една дълбока смяна, към която се движим, а не на инцидентно съвпадане, уточни Иванов. Целенасочено вървим към едни други взаимоотношения, които постановат ние да преразгледаме като цяло енергийния бранш, акцентира той.

В България производството и потреблението на електрическа сила зависи от въглищните централи. Това е главният мотор, който трансформира стойностите на електроенергийните пазари, означи Антон Иванов.

Проблемите, които са изправени централите на въглища са реда на излизането им ще следва тежестта, с която били натоварени с несвойствени функционалности, предизвести Иванов. Той счита, че е добре да бъде направено една държавна Топлоелектрическа централа да не спонсорира, който и да било, само че не трансформира цялостната картина.

В студиото на Българска национална телевизия участва и Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения, съгласно който, няма нищо нелогично в покачването на цените на тока и парното на база измененията на международните пазари. Не би трябвало да се съпоставя всяка една Топлофикация с друга, тъй като всяка една е друга по единствено себе си, посочи Георгиев.
 Твърдение: Ще се връщат по-малко от 20% от сметките за парно Твърдение: Ще се връщат по-малко от 20% от сметките за парно
Ще се връщат по-малко от 20% от сметките за парно. Това съобщи в утринния блок на bTV Кремен Георгиев, ръководител на " Асоциация на топ...

КЕВР би трябвало да балансира ползите на енергийните сдружения и потребителите. Тези ползи постоянно са противоположни, само че все още цените са поддържат изкуствено, безапелационен бе Георгиев.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР