Обявените руски планове за блокиране на части от Черно море

...
Обявените руски планове за блокиране на части от Черно море
Коментари Харесай

НАТО: Блокирането на Черно море от Русия е неоправдано

Обявените съветски проекти за блокиране на части от Черно море биха били " неоправдани ", съобщи НАТО, призовавайки Москва " да обезпечи свободен достъп до украинските пристанища в Азовско море и да разреши независимост на корабоплаването ".

Руската " продължаваща милитаризация на Крим, Черно море и Азовско море са спомагателни закани за независимостта на Украйна и подкопават стабилността на по-широкия район ", се споделя в изказване на представител на ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг.

Руските държавни медии оповестиха, че Москва има намерение да затвори елементи от Черно море за задгранични военни и държавни кораби за шест месеца.

Подобен ход може да засегне достъпа до украински пристанища в Азовско море, което е обвързвано с Черно море посредством Керченския пролив, на източния завършек на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 година

Този ход провокира угриженост в Съединени американски щати и Европейския съюз. Изявлението на НАТО отразява тази угриженост, като Алинсът декларира: " Това би било непростим ход и част от по-широк модел на дестабилизиращо държание на Русия. "

Той прикани Русия " неотложно да деескалира и да спре модела на провокации като съблюдава интернационалните си задължения ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР