Обявените от Киро и Асен танкери с втечнен газ са

...
Обявените от Киро и Асен танкери с втечнен газ са
Коментари Харесай

ГАZ лъжите на Просто Киро и Асен – в съда

Обявените от Киро и Асен танкери с полутечен газ са разпродадени в Гърция и Турция

В България няма фактура от снабдител на американски газ. Това, което се случи е, че ги продадоха в чужбина и си купиха газа през медиаторите. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е съветски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ.

Това сподели Делян Добрев от ГЕРБ в отговор на изказванията на Асен Василев и Кирил Петков, че у нас не се употребява съветски газ и не се се купува газ посредством медиатори, а се изпозлва американски газ.

Кирил Петков и Асен Василев да си търсят положителни юристи. Такъв зов насочи към някогашните ръководещи Делян Добрев от ГЕРБ по време на брифинг.

Той сподели фактури от медиатори на Газпром. Един от тях е компанията МЕТ, която по негови изказвания е компанията, от която идва сегашният шеф на Булгаргаз.

Т.е. частната компания – медиаторът, си назначи шеф на държавното дружество, разясни Добрев.

Както може да видите от момента, в който го назначи, стартира да купува газ от личната си компания. Има покупко-продажби, при които газ е купуван скъпо от компания МЕТ и е продаван назад на същата компания МЕТ – на ниска цена. Разликата е 7 млн. единствено за месец. С две фактури. Няма заплати, ток, първични материали и други разноски, добави той.

Добрев разяснява думите на някогашния финансов министър Асен Василев, който твърди, че у нас съветски газ няма и не се купува газ от медиатори.

Видяхте медиаторите с фактурите, съобщи Добрев, който ги даде на публицисти. Кирил Петков най-малко тази заран призна, че има съветски газ. Но освен, че е съветски, а е и с медиатори, които го оскъпяват с 30%, сподели още Добрев.

Той отговори и какво е станало с двата танкера американски газ.

По думите му те са пристигнали, само че са били разпродадени в Гърция и Турция, а страната ни още веднъж е закупила газ от медиатори.

Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е съветски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ, безапелационен бе Добрев.

В сряда в ефира на NOVA някогашният министър председател Кирил Петков насочи рецензии към водача на ГЕРБ Бойко Борисов, като съобщи, че “той би трябвало да се пенсионира ” и, че “при работеща правосъдна система – трябва  да върви в пандиза ”.

На тези думи Делян Добрев отвърна с това, че не Борисов, а точно Петков и Василев са тези, които би трябвало да се “притесняват по какъв начин да избегнат влизането в пандиза ”.

Той упрекна водачите на Политическа партия, че българското общество е “ощетено с 200 млн. евро ”, поради работата на Петков и Василев по преодоляване на газовата рецесия.

Кирил Петков и Асен Василев да си търсят положителни юристи! В един миг този шеф на МЕТ, като вземат да го викат в прокуратурата, ще стартира да си споделя истината, съобщи Добрев.

Според него 7-те танкера с газ няма да са задоволителни на България, с цел да се оправи със зимата.

Недостигът на газ в България – с азерския газ и с тези 7 танкера, ще бъде към 1 млн. мегаватчаса на месец. Т е дефицитът през зимата ще бъде към ⅓., разясни той.

И съобщи още: Хората, които най-вече говореха за корупция са с най-големите покупко-продажби.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР