Обявените от Агенция Пътна инфраструктура по време на служебното правителство

...
Обявените от Агенция Пътна инфраструктура по време на служебното правителство
Коментари Харесай

Прекратени са обществени поръчки на служебната власт за близо 4 млрд. лв.

Обявените от Агенция " Пътна инфраструктура " по време на служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев публични поръчки за към 4 милиарда лева за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през идващите 4 години са прекъснати поради критерии, които основават предпоставки за непрозрачно и неефективно разходване на обществени средства, заяви Министерството на районното развиване и благоустройството. Изключение е една социална поръчка, влезнала в действие преди 6 юни. 

Назначеният от министър Андрей Цеков одит на тръжните процедури е завършил. Проверката е открила, че и по 8-те оповестени публични поръчки за възлагане на нови контракти за настоящ ремонт и поддръжка са налице ограничаващи критерии и условия, посредством които се основават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на обществени средства, пишат от Министерство на регионалното развитие.

От ведомството смятат, че няма да има закъснение на дейностите поради идните нови тръжни процедури. Поръчките бяха за период от 4 години. В мощ е влезнала една поръчка на кабинета на Гълъб Донев. В момента незабавно се приготвят нови правила, по които ще  се възложат новите публични поръчки.

Критериите ще бъдат показани от министър Цеков на 25 юли.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР