Обявената за терористична палестинска групировка “Хамас се прегрупира в Северна

...
Обявената за терористична палестинска групировка “Хамас се прегрупира в Северна
Коментари Харесай

Хамас се завръща в Северна Газа и готви нова офанзива

Обявената за терористична палестинска формация “Хамас ” се прегрупира в Северна Газа, готвейки нова атака, написа английският в. “Гардиън “.  Според изданието бойците на придвижването са се завърнали в Северна Газа, където активизират силите си против израелските войски и възвръщат администрацията си, откакто през последните месеци бяха изтласкани оттова от Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ), показва вестникът като се базира на филантропични служащи, локални поданици и израелски публични представители.

На юг административният личен състав на “Хамас ” и полицейските сили на придвижването държат твърдо под собствен надзор тази част на линията, където сега се е съсредоточила огромна част от популацията, само че в централните региони на анклава публичният ред се разпада.

Очевидното възобновление на “Хамас ” в региони, които изрелските сили превзеха и прочистиха в хода на към този момент близо четиримесечното си нахлуване, единствено демонстрира какъв брой мъчно ще бъде за премиера Бенямин Нетаняху да извърши обещанието си да “смаже ” радикалната формация. “За страдание, от ден на ден чуваме за възобновление на екстремизма в Централна и Северна Газа. Все повече чуваме, че “Хамас ” поддържат публичния ред в Северна Газа и направляват търговията, а това е противен процес ”, сподели пред “Гардиън ” Еял Хулата, който до януари предходната година ръководеше израелския съвет за национална сигурност. Майкъл Милщайн от Института за проучване на проблемите на националната сигурност, телавивски мозъчен концерн, сподели, че “Хамас ” са си върнали контрола над някои елементи на Газа, които ЦАХАЛ завладя след кръвопролитни боеве предходната година. Според събеседниците на изданието от Близкия изток палестинското придвижване сега приготвя нова атака против Израел за след края на дейните бойни дейности, която да се реализира по модела на това, което се случи в Ирак след 2003 г.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР