Обявената за “Изгряваща звезда в света при девойките” за 2019

...
Обявената за “Изгряваща звезда в света при девойките” за 2019
Коментари Харесай

Сензацията Махучик се колебае между СП под 20 години и Олимпиадата в Токио

Обявената за “Изгряваща звезда в света при девойките” за 2019 година от Световната атлетика Ярослава Махучик се надява да бъде една от звездите на Световното състезание за юноши и девойки под 20 години в Найроби през юли 2020 година “Изгряващата звезда в света при юношите” за отиващата си година Селемон Барега няма да има опция да започва на планетарния конгрес, защото към този момент е на 20. На тези надпревари могат да започват навършващите 19 години до 31 декември същата година или по-млади.

Родената на 19 септември 2001 година Махучик ще има право да взе участие в Кения. Световното състезание за юноши и девойки ще се организира от 7 до 12 юли, а Олимпийските игри в Токио стартират на 24 юли. Украинката завоюва международната купа за девойки под 18 години в Найроби преди две години.

View this post on Instagram
A post shared by Yaroslava Mahuchikh (@rosya_dp) on Nov 25, 2019 at 10:13am PST
“Трябва да поработя върху графика си, защото Световното в Найроби е доста близко като дати до Олимпийските игри в Токио, само че на драго сърце бих взела участие в Найроби. Атмосферата на стадион “Касарани” беше невероятна. Никога не съм виждала нещо такова преди. Не можех да допускам какво се случва, когато влязох на стадиона. Финалът в скока на височина при девойките беше в последния уикенд, когато стадионът беше цялостен. Искам да бъда част от Найроби 2020. Но проектите ми за 2020-а към момента не се подготвени. Искам да си класирам за Токио, само че може би Найроби е прекомерно близо до Игрите. Но сигурно Световното състезание под 20 години ще бъде необикновен форум”, сподели Махучик, която това лято завоюва сребро на Световното за дами в Доха с нов международен връх за девойки под 20 години от 2.02 метра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР