Обявената среща на бившия македонски премиер и лидер на ВМРО

...
Обявената среща на бившия македонски премиер и лидер на ВМРО
Коментари Харесай

Захариева проведе среща с бивш премиер на Северна Македония

Обявената среща на някогашния македонски министър председател и водач на Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ Любчо Георгиевски и българския министър на външните работи Екатерина Захариева се състоя в София, написа македонското електронно издание “Во Център “.

Миналата седмица в изявление за телевизия „ Алсат М “ Георгиевски разгласи пътуването си до София със задачата да помогне за раздвижването на договарянията по историческите въпроси сред Скопие и София, които постепенно навлизат в задънена улица.

По този мотив Георгиевски съобщи, че София не прави оценка задоволително напъните, положени от Стево Пендаровски и Зоран Заев.

Никога не съм казвал, когато бях министър-председател, че Гоце Делчев е общ воин на Македония и България, тъй като тогава щях да бъда раздран от македонската общност, сподели той.

На нейния профил във Facebook Екатерина Захариева написа: „ Днес с екипа ми имахме ползотворна среща с нашия другар от Република Македония и министър-председател (1998-2002) Любчо Георгиевски. “

Според изданието Зоран Заев със забавяне от 20 години наподобява извършва политиката на Любчо Георгиевски от 1999 до 2002 година Споразумение от Ниш със Сръбската православна черква за разрешаване на църковния въпрос. Споразумение с Гърция за името Горна Македония. И съглашение с държавното управление на Иван Костов в България.

Затова не би трябвало да е изненадващо, в случай че в колаборация със Заев Любчо Георгиевски отиде със специфична задача в София.

Нито Захариева, нито Георгиевски са коментирали вчерашата среща. Предстои да забележим дали Любчо Георгиевски е съумял да очарова домакинята си, откакто Никола Димитров и Буяр Османи не са съумели до момента, разяснява изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР