Обявената от Слави Трифонов инициатива за провеждане на референдум за

...
Обявената от Слави Трифонов инициатива за провеждане на референдум за
Коментари Харесай

Румен Христов, СДС: Служебното правителство се опитва да реши част от проблемите, създадени от кабинета Петков

Обявената от Слави Трифонов самодейност за осъществяване на референдум за промяна на системата на ръководство у нас е една предизборна бомба, чиято цел е стягане на редиците на „ ИТН “, които са изгубили имиджа си от предходните два Народното събрание.

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Ние сме изрично срещу. Ние считаме, че президентът би трябвало да се избира от горната и долната камера на Народното събрание, тъй като ние считаме, че това е по-добрият вид на парламентарно ръководство “, уточни Христов.

Според него упованията към президента са за доста по-големи пълномощия и въздействие в политиката, защото е определен директно с гласовете на гласоподавателите, което основава дуализъм сред министър-председателя и президента.

„ Най-важната роля на президента е медиаторската, т.е. той да бъде медиаторът сред обществото и политиците, както и сред самите политически обединения “, посочи ръководителят на Съюз на демократичните сили и добави, че президентите с по-малко на брой служебни държавни управления са си изпълнили по-добре ролята, за която са определени.

По неговите думи служебното държавно управление се пробва да реши част от проблемите, които са основани от предходното ръководство на Кирил Петков и „ Продължаваме промяната “.

Христов посочи, че България има подписан контракт с „ Газпром “ и в случай че по него може да бъдат обезпечени известни количества до края на годината, това би било в помощ за българския бизнес.

Той акцентира, че обединението ГЕРБ-СДС от дълго време приканва за договаряния за обезпечаването на дълготрайни или най-малко средносрочни доставки на газ, както и да се посетят страни като Гърция и Турция, от които зависят доставките на полутечен газ към България.

ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа мощ на идните парламентарни избори, уверен е Христов.

„ Въпросът е да имаме задоволително на брой депутати, с цел да улесним съставянето на държавно управление, тъй като е постоянно по-лесно да имаш двупартийна или трипартийна коалиция, в сравнение с такава с четири-пет субекта “, означи ръководителят на Съюз на демократичните сили.

Той разяснява, че към този момент съгласно вътрешни изследвания в обединението, ГЕРБ-СДС ще бъдат с 10-15 депутата пред втората политическа групировка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР