Обявената от президента дата за предсрочните парламентарни избори - 11

...
Обявената от президента дата за предсрочните парламентарни избори - 11
Коментари Харесай

Новите партии доволни от датата на изборите

Обявената от президента дата за предварителните парламентарни избори - 11 юли, провокира реакции от страна на политическите сили, заяви БНР.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че провеждането на избори през лятото крие риск от ниска изборна интензивност и упрекна другите партии в политическо късогледство:

" Надделя партийното его, персоналният нарцисизъм, желанието да се отиде незабавно на избори с цел да се завоюват още повече гласове. Това политическо късогледство докара до тази обстановка. "

В същото време депутатът от партия " ИТН " Станислав Балабанов предвижда висока изборна интензивност:

" Ако погледнете историята на предходните парламентарни избори, които са провеждани лятото. Избирателната интензивност е извънредно сериозна, без значение, че приказваме за летни месеци. "

Според Арман Бабикян от " Изправи се! Мутри вън! " интензивността ще зависи от гласоподавателите:

" От целите, които са си сложили, дали да отидат на море и да гласоподават, или да отидат на море и да не гласоподават, дали ще се върнат българите от чужбина... "

Председателят на " Демократична България " Христо Иванов свърза датата за новите избори с миналогодишните летни митинги:

" Чудесна дата. Това беше една от датите на събитията на Росенец. Считаме, че ще ни бъде попътен вятър. Този път ще изискуем доста по-ясен отговор всички, какво ръководство си представяме. Миналата акция беше доминирана от това, срещу какво ръководство сме. Приключи ръководството на ГЕРБ - т.е. изпълнихме една от огромните задания. Сега би трябвало да се борим за това - " за " какво ръководство сме и другата огромна задача, която ни сложиха протестиращите по какъв начин махаме Гешев ".

Представители на ГЕРБ досега не са коментирали оповестената дата за предварителните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР