Обявената като първа руска марка електрически превозни средства Evolute е

...
Обявената като първа руска марка електрически превозни средства Evolute е
Коментари Харесай

Новата руска марка за елмобили Evolute всъщност е с китайски коли на Dongfeng

Обявената като първа съветска марка електрически транспортни средства Evolute е показала три свои модела на Московския велосипеден фестивал. Компанията заяви това на 4 септември в канала си в Telegram.

Става дума за седана Evolute i-Pro и кросовърите Evolute i-Joy и кросовър Evolute i-Jet, които бяха показани за първи път. Седанът е оборудван с електрически мотор с мощ 163 к.с. с. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 9,5 секунди. i-Pro е основан на китайския автомобил Dongfeng Aeolus E70.

Evolute i-Joy е оборудван с електрически мотор с мощ 176 к.с. с. и акумулаторна батерия с потенциал 53 кВт. Пробегът с едно зареждане на акумулаторите на автомобила е 405 км. Производителят твърди, че батерията може да се зареди от 30% до 80% за половин час. Подробни характерности на модела Evolute i-Jet не се оповестяват.

Мрежата от дилъри на електрически коли Evolute обгръща девет съветски района: Москва, Санкт Петербург, Нижни Новгород, Краснодар, Сочи, Казан, Воронеж, Ростов на Дон и Липецк, където колите Evolute ще се създават в завода Motorinvest.

През март 2022 година Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация, държавното управление на област Липецк и Motorinvest подписаха специфичен капиталов контракт за произвеждане на екологични градски транспортни средства, основани на елдвигатели.

На 12 август изданието " Chinese Automobiles " заяви, че цената на електрическия седан i-Pro ще бъде към 2 милиона рубли /65126.85 лв/, като се вземат поради дотациите от страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР