Обявена е първата покана за набиране на проектни предложения по

...
Обявена е първата покана за набиране на проектни предложения по
Коментари Харесай

МРРБ: Набират се проектни предложения по Програма Дунавски регион 2021-2027

Обявена е първата покана за набиране на планови оферти по Програма за транснационално съдействие " Дунавски район “ 2021-2027, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

Тя  се състои от два стадия – подаване на Заявление за интерес, очертаващо логиката на интервенцията на предлагането и стратегическото значение за програмата, и на цялостен Формуляр за кандидатстване от утвърдените на първия стадий претенденти.

Първият стадий на кандидатстване, посредством подаване на Заявление за интерес в електронната система на програмата (Jems), е отворен до 17 ноември 2022 година (14:00 часа, CET). При него не се изисква показване на спомагателни документи.

Поканата е отворена за планови оферти по следните програмни цели: " По-конкурентоспособен и по-иновативен Дунавски район “, " По-зелен, нисковъглероден Дунавски район “, " По-социален Дунавски район “ и " По-добро ръководство посредством съдействие “: Специфична цел 4.2 " Повишен институционален потенциал за териториално и макрорегионално ръководство “.

Очаква се вторият стадий на кандидатстване по поканата да бъде отворен напролет на 2023 година.

Партньори в плановете могат да бъдат локални, районни или национални органи, университетски организации, неправителствени организации, бизнес асоциации, предприятия и други, публично регистрирани на територията на програмата. Всеки план би трябвало да включва минимум три колегата от три разнообразни страни. Поне един сътрудник по плана би трябвало да бъде от държава-членка на Европейски Съюз.

Територията на програмата включва 14 страни, в това число 9 държави-членки на Европейски Съюз: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Германия (Баден-Вюртемберг и Бавария), Унгария, Румъния, Словакия и Словения; 3 присъединяващи се страни: Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия, както и 2 прилежащи страни: Молдова и Украйна.

Общият размер на финансиране по поканата възлиза на към 91,7 млн. евро. Съфинансирането от Европейски Съюз по стратегия Дунавски район 2021-2027 на плановите действия е в размер на 80%.

Министерство на районното развиване и благоустройството, в качеството си на Национален орган на програмата, ще даде национално съфинансиране от републиканския бюджет на всеки български сътрудник в размер на 15% от неговия бюджет в утвърждения план. Останалата част (5%) от националното съфинансиране ще се поеме като личен принос на сътрудниците.

Подробна информация и документи за Първата покана за планови оферти е оповестена на интернет страницата на програмата.

Кандидатите имат опция да се съветват самостоятелно със Съвместния секретариат на програмата относно своите създадени хрумвания за планове преди и по време на отворената покана за оферти. Консултации под формата на двустранни срещи или телефонни полемики могат да бъдат декларирани по имейл до тематичния специалист в Съвместния секретариат на програмата, отговарящ за съответната тематика на плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР