Обявена е нова защитена местност Есетрите - Ветрен в участък

...
Обявена е нова защитена местност Есетрите - Ветрен в участък
Коментари Харесай

МОСВ: Обявена е защитена местност „Есетрите - Ветрен” на река Дунав

Обявена е нова предпазена околност „ Есетрите - Ветрен ” в сектор от река Дунав.

С оповестяването ѝ се цели опазването на местообитанията на сериозно застрашени, застрашени и уязвими типове риби, които избират за място на размножаване каменисти терени с бързо течение на реката, оповестява екоминистерството.

Територията е в землището на село Ветрен, община Силистра, и е с повърхност 2884 дка. В границите на предпазената околност се не разрешава рандеман на инертни материали от коритото на река Дунав и драгиране на дъното на реката. Недопустимо е и изхвърляне на боклуци, заустване на непречистени отпадъчни води, строителство на хидротехнически уреди, нарушение на естествените хидро-морфологични процеси, както и вероятно пренасочване и закъснение на водните течения и затваряне на страничните ръкави на реката в сектора. Заповедта за оповестяването е издадена по предложение на WWF – България, което беше импортирано през април тази година.

В осъществяване на Закона за предпазените територии Регионалната ревизия по околната среда и водите – Русе би трябвало да отрази новата предпазена територия в кадастралната карта и регистрите за землището на село Ветрен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР