Обявена е нова обществена поръчка за хеликоптер под наем за

...
Обявена е нова обществена поръчка за хеликоптер под наем за
Коментари Харесай

Обявена е нова обществена поръчка за хеликоптер под наем за оказване на медицинска помощ

Обявена е нова социална поръчка за хеликоптер чартърен за оказване на здравна помощ. Това удостовери за Българска телеграфна агенция Георги Гвоздейков, изпълнителен шеф на сдружението „ Хели мед сървиз “. Поръчката е оповестена на 12 декември 2022 година от сдружението и срокът й е доникъде на януари идната година.

Гвоздейков уточни, че в първата оповестена социална поръчка – през октомври 2022, са получени заявки от участници, които са желали да се договаря за период, по-дълъг от две години, както и участници, които не са отговаряли на техническите условия, защото са предложили по-стари хеликоптери. Това наложи рестартиране на процедурата.

Сега сме занижили критериите в поръчката, сподели още Гвоздейков. В медийното пространство непрестанно се твърди, че поръчката за хеликоптери е пропаднала, уточни Гвоздейков. По думите му „ това са механически елементи на Закона за публичните поръчки и, с цел да я рестартираш и да се съобразиш с настояванията на другите претенденти, би трябвало процедурата да се спре и да се пусне отначало “.

В отговор на въпрос за публичната поръчка, която беше оповестена през юли от Министерството на здравеопазването за пазаруване на хеликоптери за оказване на здравна помощ и през ноември беше прекъсната, Гвоздейков сподели, че в нея имаше един участник, подал оферта, в която беше оповестена по-висока цена и евентуално сега страните са минали към непосредствено договаряне. По думите му, макар че публичната поръчка е била прекъсната, поради единствения подал заявление, може да се премине към непосредствено договаряне.

През юли 2022 година Министерството на здравеопазването разгласи социална поръчка за пазаруване на шест хеликоптера, само че през ноември тя беше спряна, защото единственият явил се претендент предложи оферта, надвишаваща заложените 162 711 735,86 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР