Обявен за издирване намушка полицай при арест. Около 15:30 ч.

...
Обявен за издирване намушка полицай при арест. Около 15:30 ч.
Коментари Харесай

Обявен за издирване намушка полицай при арест


Обявен за търсене намушка служител на реда при арест. Около 15:30 ч. през днешния ден на телефон 112 е подаден сигнал за зародила кавга в квартал на града. Отивайки на мястото на спора и пробвайки се да потуши абсурда, служител на реда е намушкан с нож в гърдите. Той е откаран по неотложност в старозагорската болница.
До момента е открито,
че служители на реда са посетили адрес в казанлъшката околност „ Казмера “ за приканване на разположение по досъдебно произвеждане. Мъжът не е открит на адреса си.

По първична информация към чиновниците на Районното ръководство в Казанлък са се събрали група лица от квартала, а след джука забележка, един от групата е нападнал чиновниците.
Мъж на 20 години е арестуван
за нападението, оповестиха по-късно от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора. Извършва се оглед на местопроизшествието. Започнато е досъдебно произвеждане.

По-късно стана ясно, че 20-годишният мъж, намушкал служител на реда в Казанлък, бил осъждан за обири. В момента бил разгласен за национално търсене поради следващата си кражба. От полицията обясниха, че знаели за наличието му в квартала, само че не го били арестували незабавно, тъй като трябвало правосъден доктор да го
освидетелства за идното му дело.
Лекарят, който трябвало да останови психологичното здраве на мъжа и зависимостта му от опиатите, бил ангажиран и определил 11-ти октомври като първата допустима дата за прегледа. Затова и служителите на реда имали подготвеност да го арестуват на тази дата. Те са уверени, че когато през днешния ден е нападнал сътрудника им, той е бил под въздействието на опиати.
Драмата се разигра малко след 15:20
часа през днешния ден в ромската махала на Казанлък “Казмера ”. Двама униформени от районното ръководство в Казанлък пристигнали на място, с цел да връчат призовка по досъдебно произвеждане за безчинство на различен гражданин на махалата.

Той не бил открит на адреса и когато служителите на реда си тръгвали, били заобиколени от локални поданици, със които провели спокоен диалог. В този миг до групата се доближил 20-годишният нападател, въоражен с два ножа. Той решил, че служителите на реда са пристигнали да арестуват него и ги подгонил. Тъй като униформените били без оръжие, те се пробвали да избягат, само че
нападателят застигнал единия от тях и го наръгал в тил.
Раната му е тежка, острието проникнало в гръдната празнина и на лекарите се наложило да му създадат дренаж. Нападателят бил задържан незабавно. Това описа пред публицисти в Казанлък шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Той акцентира, че връчването на призовки било обвързване на други техни чиновници, само че заради дефицит на служители на реда в Казанлък се наложило до махалата
да отидат раненият служител на реда и негов сътрудник.
Старши комисар Христов изясни, че хората му са заети около блокадите на миньори и енергетици в региона, както с подготовката на локалните избори, по тази причина и не доближават.

След случая през днешния ден в ромската махала “Казмера ” жандармерии и полиция организираха профилирана интервенция за противопоставяне на битовата престъпност. Като цяло сега в махалата е умерено, а жандармеристите, които пристигнаха с две кучета, към момента са на изхода на махалата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР