Обявен е допълнителен прием за студенти след третото класиране обяви

...
Обявен е допълнителен прием за студенти след третото класиране обяви
Коментари Харесай

Криза за студенти: СУ „Св. Климент Охридски” обяви допълнителен прием

Обявен е спомагателен банкет за студенти след третото класиране разгласи СУ „ Св. Климент Охридски ”. Документи ще се подават от 11 до 15 септември, а класирането ще бъде оповестено на 19 септември, оповестиха от университета.

Има общо 990 свободни места, субсидирани от страната - те са както в постоянна, по този начин и в задочна форма. Други 500 места в платената форма на образование също остават незаетите.

Над 9000 студенти са кандидатствали в най-старото висше учебно заведение у нас

Най-много са свободните бойки в компетентност „ Информатика “ – 52 плюс 7 за платено образование. Има незаети места и в специалностите „ Приложна математика “, „ Фармация ”, „ География “, „ Европеистика “, „ Публична администрация “, „ Политология ”, „ Журналистика “ и „ Връзки с обществеността “.

От филологиите пък най-вече незаети бройки държавен банкет има за съветска - 17 свободни места, за френска и славянска - по 12 незаети места, и за българска - 11 места.

Класацията включва 20 531 университета

За най-желаната компетентност в СУ – „ Право ” , са останали свободни единствено 5 места за постоянно образование и 8 за задочно, само че всички те са против възнаграждение.

В спомагателния банкет могат да вземат участие претенденти, които са взели участие в класиранията, само че не са признати, както и такива, които не са взели участие до момента в кандидатстудентската акция на Софийския университет, само че дават отговор на изискванията за банкет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР