Обясних как функционира газовия пазар. Не съм обвиняем. Нормално е,

...
Обясних как функционира газовия пазар. Не съм обвиняем. Нормално е,
Коментари Харесай

Отстраненият шеф на „Булгаргаз“ с първи коментар след разпита

Обясних по какъв начин действа газовия пазар. Не съм обвинен. Нормално е, в последна сметка, да продължи толкоз разпитът, тъй като е характерен бизнес. Трябваше да отговоря на всички въпроси. На всички въпроси съм дал отговор, касаещи договорите и доставките. Нямам терзания, тъй като сме абослютно изрядни. Този бизнес се контролира и от регулатора, няма какво да се тормозим, съобщи отстраненият началник на „ Булгаргаз “ Николай Павлов.
Той отговори на енергийния министър Александър Николов, че са оставили компанията в изрядно положение - с платени сметки, с предплатен газ към азерската газ, на 60%, както е според договорът с "Газпром " предплатени доставки. По думите му, топлофикационните сдружения би трябвало да се компенсират, защото заради мораториумът цените са били замразени и ще се отвори дупка, която ще се отрази на "Булгаргаз ".
Павлов обаче посочи, че това не може да се приписва на остарялото управление, тъй като то е оставило сдружението в чудесно финансово положение.
"Топлофикационните сдружения няма да устоят, в случай че не се създадат обезщетения ", разяснява още Павлов.
Той е обяснил ценообразуването, активността на КЕВР, Наредба 2.
"Министърът на енергетиката стартира да проглежда по какъв начин става ценообразуването - "Булгаргаз " не може да си измисля цени ", акцентира отстраненият началник на сдружението.
По думите му, сега бизнесът е жив, тъй като "Булгаргаз " продава на надалеч по-ниски цени, в сравнение с настоящите цени на европейските пазари - удостоверение за това са рекордните продажби. Голяма чат от бизнеса изнася и печели, съобщи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР