Обвит в мистерии е личният живот на хазартния бос Васил

...
Обвит в мистерии е личният живот на хазартния бос Васил
Коментари Харесай

Жените в живота на Васил Божков

Обвит в мистерии е персоналният живот на хазартния необут Васил Божков, който се снабди с 11 обвинявания и бе арестуван в Обединените арабски емирства. Жените, белязали пътя на един от най-богатите българи, са по-пазени даже от скъпоценностите от неговата сбирка с антики, написа клюкарското издание " Ретро ".

Първата брачна половинка на Васил Божков, с която той минава под олтара още през 1980 година, е Мая Ангелова Божкова. Митичната жена на милиардера е майка на неговия единствен наследник Антон, който е женен за дъщерята на някогашния столичен кмет Стефан Софиянски – Ива. Именно на Мая Антон и половинката му вземат решение да кръстят първородната си щерка, която се появява на бял свят в края на 2013 година. За брачна половинка № 1 на Божков се знае, че е приключила Стопанската академия в Свищов, а по специалност е счетоводител и финансист. Твърди се, че от години живее в Англия, само че е извънредно привързана към двете си внучета – Мая и Васил-младши. Че тя публично не е дамата до хазартния необут стана обществено ясно малко откакто му бяха повдигнати обвинявания. Тогава посредством жива връзка в предаването " Тази заран “ с Антон Хекимян Божков изяви терзанията си, че жена му е била задържана, визирайки бизнес дамата Елена Динева.

Градските митове настояват, че шармантната Елена от четвърт век е освен половинка на богаташа, само че и негова дясна ръка в бизнеса. Оказва се, че Елена Динева е добре позната измежду българския хайлайф, само че в последните години все по-рядко се прибирала в България. Повечето от времето си прекарвала в Швейцария, както и в Англия, където ръководела бизнес каузи. 63-годишният Божков е с 13 години по-възрастен от нея. На 29 декември 2019 година Елена е чествала своя 50-годишен празник. Хора от кръга на хазартния необут издават, че тя към момента била забележителна жена, само че и като млада впечатлявала с визията си.

Динева стартира кариерата си при започване на 90-те, когато работи в пресцентъра на " Мултигруп ". След като се среща с Васил Божков и го впечатлява с упоритостта си, бързо се издига и оглавява част от компаниите му, а в други е негов съучастник. Стои в основата на създаването на българската букмейкърска компания " Еврофутбол “, част е и от инфраструктурните планове на задържания в Обединените арабски емирства предприемач. Малко откакто се зашумя, че Елена е била арестувана, само че след това се разбра, че в дома ѝ е имало единствено обиск и изземане на документи, журналистката Соня Колтуклиева показа спомените за нея в персоналния си профил във фейсбук.

" Арестували са Елена (Ели) Динева. Васил Божков я назовава в блицинтервю " жена ми ". Не знам по кое време и дали са се оженили. Или той има поради, че от близо 25 години Ели е негова спътница в живота и бизнеса. Познавах Ели като 20-ина годишно момиче, беше секретарка на Михаил Ноев, началник на пресцентъра на " Мултигруп " ; беше доста красива и атрактивна, симпатична и сдържана. Естествено доста се промени, като стана фаворитка на Васил Божков, някъде към 1995 година; трансформира се във високомерна тузарка. Най-напред работеше в " Еврофутбол ", след това потегли по света; чувах, че регистрациите на компании на Васил Божков са на нейно име. Няколко пъти през 2003 година сме се засичали в фамозния тогава пиано-бар в кв. " Изток ", Ели идваше с Васил и телохранителите му. Запомних една нейна имитация, която ме остави леко потресена: " Чудя се по какъв начин хората летят в икономична класа?! ". Последно я видях преди 10 години, на сватбата на Стефка Костадинова – Ели към този момент напълно се беше отлепила от земята. Някъде след среднощ изиска обичаното си уиски Lagavulin и настана огромна суматоха – хукнаха да търсят Lagavulin, по какъв начин ще откажат на приятелката на Васил Божков?!... Животът ме е убедил в едно значимо нещо: високомерието се санкционира. Рано или късно. И се отнася за всички. И за мен, и за вас... ", написа Колтуклиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР