Обвиняват двама жители от Ветово - на 18 и на

...
Обвиняват двама жители от Ветово - на 18 и на
Коментари Харесай

Обвиниха двама мъже от Ветово, измамили възрастна жена от Ловеч

Обвиняват двама поданици от Ветово - на 18 и на 29 година, измамили стара жена за над 26 000 лева, оповестиха от прокуратурата.

Сигналът за измамата е получен в полицията в Ловеч на 23 август 2017 година 68-годишна жителка на града съобщила, че е била подведена по схемата за " подпомагане на Министерство на вътрешните работи ".

Мъж, показал се за служител на реда, я потърсил на домашния и на мобилния ѝ телефон. Той обяснил, че се организира полицейска акция за залавяне на телефонни измамници. По време на диалога я убедил да хвърли през терасата на жилището си сумата от 6 300 лева и 2 г златни украшения.

Жената изтеглила и 20 000 лева от клон на банка в Ловеч и същия ден ги оставила в региона на тролейбусна спирка в Плевен.

По случая било формирано досъдебно произвеждане. Задържани са създателите на лъжливата скица - двама поданици на Ветово - на 18 и на 29 годишна възраст. Те са признали за осъщественото.

Към момента са върнати 23 000 лева от общата сума. Предстои възобновяване и на останалите 3000 лева Работата продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР