Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов остава

...
Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов остава
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

Обвиняемият за гибелта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста. Съдията от Софийския градски съд Петър Стоицов не почете настояването му за по-лека мярка за неотклонение.

Решението може да бъде обжалвано.

Кристиан и юристът му Любомир Таков упорстваха за домакински арест, който да се управлява с електронна гривна. Младият мъж, който за първи път пристигна физически в съда, заявява, че в случай че това стане, няма да се укрие и ще спомага на следствието. Изрази съболезнования си към фамилията на Милен Цветков и заявява, че знае какво го чака и ще поеме своята отговорност.

Съдът отхвърли молбата на 22-годишния мъж с претекст, че прокуратурата е събрала задоволително доказателства, че той отговорно е предизвикал пътно-транспортното закононарушение, при което почина Милен Цветков.

Заради високата скорост и коктейла от опиати в кръвта му арбитър Стоицев дефинира държанието му като " безконтролно, безгрижно и самоуверено ", а поради високия размер на глобата на съзнателно причиняване на гибел на пътя, той може да се укрие.

Затова Кристиан Николов би трябвало да остане в изолираност, до момента в който не бъде превъзпитан в местата за отнемане от независимост, записа в претекстовете си съда.

Ако обвиненият за гибелта на Милен Цветков реши да апелира отхвърли на по-лека мярка за неотклонение, Софийският апелативен съд ще се произнесе по настояването му идващия вторник.

Николов е под стража от 21 април, когато удари с автомобила си с близо 100 км в час спрялата на червен светофар кола на журналиста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР