Обвиняемият за катастрофата на Околовръстното шосе в София остава в

...
Обвиняемият за катастрофата на Околовръстното шосе в София остава в
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемия за катастрофата с жертва на Околовръстното, проверява се дали е подкупил полицаи

Обвиняемият за злополуката на Околовръстното шосе в София остава в ареста, постанови Софийският градски съд.

Двама служители на реда са отстранени от работа, откакто в правосъдната зала обвиненият Димитър Любенов описа, че малко преди злополуката бил спрян от полицейски патрул. По негови данни, той им дал рушвет от 200 лева, с цел да бъде ескортиран до дома си. Дали това е по този начин обаче, следва да стане ясно, осведомят от Българска национална телевизия

Служебният вътрешен министър удостовери, че има двама отстранени служители на реда след случая.

" За следствието не мога да ви кажа, само че ние сме отстранили служителите на реда, които не бих споделил, че са го ескортирали, само че имат присъединяване, каквото не би трябвало да имат. Днес до края на деня ще го оповестим дружно с други случаи, по които сме взели ограничения ", съобщи Иван Демерджиев.

Адвокатът на Димитър Любенов прикани прокуратурата да ревизира взели участие ли са длъжностни лица в закононарушението, а от обвиняването дадоха отговор, че такава инспекция тече.

" Искрено скърбя, направих неточност ", сподели пред съда обвиненият за злополуката на Околовръстното в София

Ива Борисова, юрист: Има взели участие длъжностни лица. Ние се надяваме прокуратурата със същата безкомпромисност, експедитивност и обективност да разкрие дали присъединяване им не е асъдействало за настъпването на този драматичен случай.

Детелина Ганчева, прокурор: Доказателства няма към този миг. Това са изказвания на обвиненото лице, които сме задължени да проверим. Наблюдаващият прокурор ще реши в кой миг и какви дейности да бъдат осъществени с оглед определяне вероятно непозволено държание на длъжностни лица и в случай че се откри, че това непозволено държание покрива състав на закононарушение, ще бъдат подхванати процесуалните дейности. Ако се съберат задоволително доказателства за отговорно държание на длъжностни лица, против тези длъжностни лица ще бъде повдигнато обвиняване.

На 25 септември Димитър Любенов блъсна с автомобила си друга кола на Околовръстното шосе. При удара почина французин, а брачната половинка му бе откарана в болница. От взетата кръвна проба стана ясно, че Любенов е седнал зад кормилото след приложимост на алкохол и кокаин, като карал спортната си кола със скорост 195 км/ч. Пред съда той изрази страдание за случилото се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР