Обвиняемият за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков е установен

...
Обвиняемият за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков е установен
Коментари Харесай

Обвиненият за изтичането на данни Кристиян Бойков бил установен чрез справки в Гугъл


Обвиняемият за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите Кристиян Бойков е открит посредством информации в Google. Това стана ясно в спецсъда, който в сряда гледа настояването за непрекъснат арест на притежателя на сдружението "Тад Груп " Иван Тодоров. Той бе задържан след прибирането му от Канада, а прокуратурата упорства, че той би трябвало да бъде арестуван за непрекъснато.

Когато в приходната организация са разбрали, че има теч на данни, служителят на "Информационно обслужване " Александър Станев е почнал да преглежда оповестените файлове. Сред тях разкрил файл с името на работната станция, от която са проверявани данните от Национална агенция за приходите. Името било "Криссс ".

Александър Станев пуснал потребителското име в Google и разкрил, че подобен консуматор е регистриран в профилирани файлове за киберсигурност и пловдивска медия.

Министерство на вътрешните работи и финансовото министерство разбрали от медиите, че има теч на данни, откакто получили въпроси по тематиката от в. "Капитал ". Те почнали да си ги препращат и да се молят един различен за инспекция. Така информацията стигнала до чиновник на отдел "Кибепрестъпност " в ГДБОП, който почнал инспекция.

Служителят на ГДБОП открил, че е имало опити за непозволен достъп до масивите на Национална агенция за приходите на 29 юни. Бил открит и файл с име "Крис 1 ", което водело до машина, записана в "Тад Груп " през май, настояват проверяващите./mediapool.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР