Обвиняемият трябва да изтърпи присъдата си в обща наказателна колония

...
Обвиняемият трябва да изтърпи присъдата си в обща наказателна колония
Коментари Харесай

Московски съд осъди на над 5 г. затвор колумбиец за предполагаемо дискредитиране на армията

Обвиняемият би трябвало да изтърпи присъдата си в обща наказателна колония в Русия, се споделя в известието на организацията от правосъдната зала.

Това е първият до момента случай, в който задграничен жител е наказан на затвор в Русия за дискредитиране на армията.

Русия наложи строги закони, свързани с метода, по който се разказва нейната война в Украйна, малко откакто през февруари 2022 година стартира нашествието в прилежащата страна. Москва упорства спорът да се назовава " специфична военна интервенция ", отбелязва ДПА.

През март бяха въведени по-строги санкции за " клюка " или " дискредитиране " на съветската войска, за които може да бъдат наложени присъди до 15 година затвор.

Няколко съперници на войната към този момент са наказани на дълги години зад решетките за хипотетично дискредитиране на армията, макар че доста от тях се считат от интернационалната общественост за политически пандизчии.

Московският прокурор сподели, че предходната година колумбиецът е скрил мобилни телефони в търговски център в столицата, които по-късно били употребявани за разпространяване на " всеобщи подправени известия за дейностите на съветските въоръжени сили, в това число за убийства на цивилни ".

Твърди се, че той е работил от името на задгранична организация, обвързвана с Държавния департамент на Съединени американски щати, и получавал възнаграждение от нея.

Правозащитници упрекват съветската войска в голям брой военни закононарушения, в това число за клането в киевското предградие Буча. Руските управляващи не престават да отхвърлят обвиняванията.

Колумбийският жител, изпратен през днешния ден в пандиза, има съветско позволение за престояване и живее в Русия от години, а също има и семейство там, съгласно известия в медиите.

Преди осъждането на непознатия жител през днешния ден съветските управляващи заведоха дело против гастарбайтер в региона на остров Сахалин в Далечния изток. Той бе санкциониран и експулсиран от Русия за " дискредитиране на въоръжените сили ", като му бе наложена 70-годишна възбрана за влизане в страната.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР