Обвиняемият остава за постоянно в следствения арестНа 21 август в

...
Обвиняемият остава за постоянно в следствения арестНа 21 август в
Коментари Харесай

Участник в схема за незаконен трафик на мигранти е задържан след активно разследване на криминалистите от ОДМВР-София

Обвиняемият остава за непрекъснато в следствения арест
На 21 август в ОДМВР-София е формирано досъдебно произвеждане във връзка аварирал в ранните часове на деня и изгорен дружно с лидера микробус в годечкото село Туден. След потушаването на огъня, наоколо до местопроизшествието, е открита група от общо 34 непознати жители без документи за идентичност. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

При първичните дейности по следствието било открито, че чужденците са пътували в товарния отсек на буса по време на пътнотранспортното произшествие. В хода на извършените голям брой спомагателни оперативно-издирвателни дейности криминалистите разкрили, че пасажер от опожарения микробус се е качил в съпровождащ го лек автомобил, след което се е насочил с него в посока Драгоман. При беседи с нелегално пребиваващите чужденци били събрани данни за механизма на реализиране на противозаконното им превозване през страната, а в границите на траялото следствие е добита и значима информация за уредниците на канала за трафик на мигранти, участниците в незаконната скица, критериите за избор на направления за напредване през страната, финансовите институции и принадлежности за придобиване на паричните средства, употребявани за реализиране на противозаконната активност.

В резултат на извършените огромни и професионални оперативни дейности криминалистите от ОДМВР-София стигнали до петима украински жители, съпричастни към случая, които неотложно били оповестени за общодържавно търсене. Според събраните данни и доказателства те взели участие в група, реализираща закононарушения, свързани с незаконен трафик на чужденци през страната и отвън нея и работили като възможни незаконни връзки на каналджии в прилежащи страни. Един от тях е арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара Бургас при опит да напусне рамките на страната.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от делото за пътния случай са отделени материали, въз основа на които в РУ-Костинброд е формирано досъдебно произвеждане по член 281, ал.2, т.1 и т.5, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Задържаният 23-годишен украинец е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него закононарушение – нелегално подкрепяне на непознати жители да минават през територията на страната. На 29 август на обвинения е наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Работата по цялостното документиране на осъществената незаконна активност продължава под надзора на съответните прокуратури.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР