Обвиняеми заедно с тях са и Петър Василев, Любомир Евстатиев

...
Обвиняеми заедно с тях са и Петър Василев, Любомир Евстатиев
Коментари Харесай

Адвокати спънаха делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев

Обвиняеми дружно с тях са и Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев.

Шестимата ще дават отговор пред съда поради продажбата през 2011 година на 33% държавни акции от електроразпределителното сдружение ЕВН, което съгласно държавното обвиняване е довело до загуба за страната от 20 млн.лв.

В началото на разпоредителното наказване стана ясно, че двама от подсъдимите - Петър Василев и Любомир Евстатиев не са съумели да обезпечат отбраната си, а юристът на Иво Прокопиев - Даниела Доковска е в чужбина. Прокурорите по делото желаеха съдът да назначи служебни бранители, само че спецмагистратите отхвърлиха да уважат настояването им и отложиха делото за 8 март, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разпоредителното съвещание не форсира процеса, то забавя процеса, тъй като се вкарва едно в допълнение съвещание по всички каузи, по които да се разискват процесуални нарушавания, което се правеше при започване на делото. Така юрист Ина Лулчева, която пази Трайчо Трайков, разяснява пред медиите въведеното разпоредително съвещание по делата с неотдавна признатите промени в Наказателно-процесуален кодекс.

На него трябваше да се разиска дали има процесуални спънки делото да продължи и в случай че има такива да се отстранят.

Според Лулчева, резултатът от разпоредителното съвещание ще бъде в това, че делата няма да се връщат на прокуратурата и тя ще е постоянно свършила своята работа, а ще се връщат на съда и той ще е отговорен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР