Обвиняемата за подкуп д-р Донка Минкова, шеф на ТЕЛК-Ловеч, бе

...
Обвиняемата за подкуп д-р Донка Минкова, шеф на ТЕЛК-Ловеч, бе
Коментари Харесай

Пуснаха шефката на ловешкия ТЕЛК у дома

Обвиняемата за рушвет доктор Донка Минкова, началник на ТЕЛК-Ловеч, бе пусната от ареста да си върви вкъщи. Тя бе арестувана в края на януари, откакто в качеството си на длъжностно лице приела 200 лв., с цел да издаде решение на пациент с нужния % неработоспособност. Заедно с нея бе арестуван и медиатора в схемата Валентин Йотов.

При претършуване на жилището на Минкова пък бе открита огромна сума пари и три папки с медицински документи, нужни за издаване на ТЕЛК решения. Във всяка от досиетата имало по 500 лв..

Изтекоха два месеца от ареста и Окръжният съд промени непрекъснатата мярка " задържане под стража " на Минкова в по-леката " под домакински арест ". Според съда няма заплаха обвинената да се укрие или извърши друго закононарушение. Прието бе заключението на съдебно-медицинска експертиза, направена от три движимости лица, съгласно която изискванията в ареста не са подобаващи за здравословното положение на лекарката.

От прокуратурата обявиха, че ще стачкуват решението пред Апелативна прокуратура - Велико Търново.

В началото на съвещанието доктор Минкова изиска разискването на заключението на движимостите лица, отнасящо се до здравословното й положение, да се организира при закрити порти. Съдът го почете.

Да бъде освободена под парична гаранция бе настояването, отправено от юристът на обвинената Стефан Гецов. Той разяснява пред публицисти, че няма доказателства доктор Донка Минкова да е вземала подкупи, защото няма нейни отпечатъци нито върху парите, нито върху документите и досиетата, които са били открити в дома й. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР