Обвиняемата за кражбата на 425 000 лв от сметки на

...
Обвиняемата за кражбата на 425 000 лв от сметки на
Коментари Харесай

Не е истина какво се случва със засуканата банкерка Невена, ужилила клиенти с 425 бона

Обвиняемата за кражбата на 425 000 лева от сметки на клиенти в „ Алианц банк “ – клон Нова Загора финансистка Биляна Манчева е с допустимо най-леката мярка за неотклонение „ подписка “, заяви бранителят й юрист Младен Донев.

Промяната в мярката е от към два месеца, откакто 29-годишната жена прекара 8 месеца под домакински арест, написа "Монитор ".

Манчева беше задържана на 18 февруари т.г. след тъжба на клиенти, че от сметките им липсват съществени суми, белезниците й бяха поставени в хода на вътрешен одит.

Първоначално прокуратурата настояваше тя да бъде зад решетките, само че бургаският апелативен съд беше безапелационен че няма заплаха тя да се укрие или да извърши ново закононарушение.

„ И все още клиентката ми отхвърля да е присвоявала пари, следствието беше поето от националното разследване, трябваше да бъдат направени няколко финансови-счетоводни експертизи, само че нямам право да разясня до каква степен се е стигнало… “, показа бранителят.

Според него делото ще би трябвало да се гледа в сливенския областен съд, защото нямало никакви данни за съществуването на незаконна група.

Адвокат Донев отхвърли да разяснява вероятно подобие с проблема от Варна, където неотдавна беше задържана по обвиняване, че е източило 1 млн лева от сметки на клиенти 38-годишната банкерка Невена Йорданов с аргумента, че зная за случая само от медиите.

Пред апелативния съд, когато обжалваше първичното решение за оставянето й в килията той разяснява обстановката с думите: „ Клиентката ми не е имало служебното пълномощие да поставя парафа си под никакви документи, най-малкото да разкрива сметки и да подрежда прехвърляния на суми от едно място в друго.Това е можело да стане единствено от някой изравен над нея началник.

Институцията, която Манчева е ръководела не е даже със статут на банков клон, тя е един финансов център, в който работят общо трима души. “.

Сред „ ощипаните “със 180 000 лева е ръководителят на земеделската кооперация „ Наша земя “ в близкото село Съдиево Кольо Добрев, който и до в този момент не желае да повярва, че банков чиновник е можел по този начин умерено да оперира с неговите и на брачната половинка му Маруся спестявания.

За изчезналите хилядарки той научил от проверяващите служители на реда. Ходил до банковия клон, там открил че в сметките останали мизерни 200 – 300 лева Потърсил за повече детайлности Манчева, само че тя се измъкнала с думите, че е в отпуск и че не знае нищо за проблемите му.

По телефона той изясни, че двадесетина дни след задържането на банкерката от банковата институция възстановили на него и брачната половинка му цялата изчезнала сума, след което клонът в Нова Загора е бил закрит.

По негови сведения върнати били спестяванията и на останалите ощетени клиенти, само че в следствие нито един път не били потърсени за предоставяне на пояснения пред следствието.

Към момента Биляна живее с родителите си, рядко излиза на открито, не е дейна във Facebook, въпреки профилът й там да не е закрит, споделиха нейни познати от родния град. Няма придвижване и в страничката й в мрежата Инстаграм, където последната качена фотография е от 8 януари т.г.

Разликата е единствено в броя на последвалите я там: от 213 при започване на годината в този момент те са към този момент 628. За сметка на това тройно са намалели последваните от нея: от 712 на 212.

От окръжна прокуратура – Сливен потвърдиха, че при започване на октомври е била изменена мярката за неотклонение от домакински арест в подписка, продължавали процесуално-следствените дейности, нямало изменение в в началото повдигнатото обвиняване. Отдавна е изминал първият 2-месечен период за следствието, имало е няколко удължавания поради сложността на проблема.

В началото, при задържането на Манчева държавното обвиняване заяви, че са били установени 105 непозволени тегления от сметки на 4 души, като единствено от Валентин Младенов с 66 „ дръпвания “ са били източени 25 бона. Одитът е засякъл неналичието на 240 000 лева, 75 570 щатски $ и 1645 английски лири, като се очаквало сумите да набъбнат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР