Обвиняема, шофирала след употреба на алкохол и наркотично вещество, е

...
Обвиняема, шофирала след употреба на алкохол и наркотично вещество, е
Коментари Харесай

Пияната шофьорка, прегазила велосипедист в село Търнава, била пушила и марихуана

Обвиняема, карала след приложимост на алкохол и наркотично вещество, е изправена на подсъдимата пейка за пътния случай със умрял 17-годишен велосипедист в с. Търнава, оповестиха от прокуратурата.
Още по темата
Окръжна прокуратура - Враца съобщи на съд Весела В. (на 39 години) по обвиняване за осъществено от нея закононарушение.

Обвиняемата Весела В. е дееспособен лидер на МПС, работела е като преподавател в Бяла Слатина.

Около 23 ч. на 29 юни 2021 година 17-годишният Г.К. управлявал велосипед, който не бил екипиран с устройство за лъчение на добре различима светлина начело и светлоотразител откъм гърба, по ул. " Георги Димитров " в село Търнава.

Зад него, в същата пътна лента, се движела В.В. с лек автомобил, шофирайки на къси светлини, със скорост от 85,6 км/ч, при оптимално позволена за обитаемо място от 50 км/ч. Жената не забелязала велосипедиста и с предната челна част на колата блъснала велосипеда в задното колело. Последвало рухването на Г.К.

Инцидентът бил забелязан от намиращи се наоколо очевидци. Незабавно бил подаден сигнал на телефон 112.

Междувременно обвинената спряла автомобила на идващото кръстовище и се насочила към местопроизшествието. Забелязвайки скупчване на хора, се върнала при колата.

Пристигналият на място екип на незабавна здравна помощ установил настъпилата гибел на Г.К.

Служители на Министерство на вътрешните работи тествали обвинената с техническо средство за приложимост на алкохол, отчело съществуване на 1,05 промила. Весела В. отказала да й бъде осъществена проба за приложимост на наркотични субстанции.

По делото е била направената химикотоксикологична експертиза, открила централизация на алкохол в дадените от обвинената проби.

От осъществената токсикохимична експертиза е видно, че по време на пътния случай В.В. е била под въздействие на използвано наркотично вещество тетрахидроканабинол, съдържащо се в марихуана, канабис.

Според заключението на вещото лице, повода за гибелта на Г.К. са травматични увреждания, получени в резултат на пътната акцидент.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР