Обвиняем за опит за убийство в Добрич - в условията

...
Обвиняем за опит за убийство в Добрич - в условията
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките мъж от Добрич, опитал да убие бившата си пред дъщеричката им

Обвиняем за опит за ликвидиране в Добрич - в изискванията на домашно принуждение, и за нелегално владение на оръжие остава в ареста, оповестиха от пресцентъра на Апелативния съд във Варна. Въззивната инстанция е отказала по-лека мярка за неотклонение на Метин К./52 г./ и е удостоверила определението на Добричкия областен съд.

Срещу Метин К. се води досъдебно произвеждане по тази причина, че е направил опит съзнателно да умъртви някогашната си брачна половинка, като действието е било осъществено при издадена ограничаваща заповед. На 26 юни 2020 година в дома на дамата обвиненият извадил газов револвер, модифициран в военен, и я заплашил в наличието на щерка им. По-късно, на излизане от жилището, мъжът създал изстрели през затворената врата, като два от патроните улучили някогашната му брачна половинка. Метин К. се укрил и след многочасови договаряния с полицейски чиновници се предал, напомнят от Апелативния съд.

Според Апелативната прокуратура склонността на обвинения към приложимост на алкохол и психическите прекарвания към развода могат да го подбуден при по-лека мярка за неотклонение да предприеме още веднъж нежелани дейности по отношение на потърпевшата.
Престъплението, за което е упрекнат Метин К., се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. Според въззивната инстанция има действителна заплаха мъжът, който е с неприятни характеристични данни, да извърши ново закононарушение.

Определението на Апелативния съд не предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР