Обвиняем в убийството на баща си край Нови пазар остава

...
Обвиняем в убийството на баща си край Нови пазар остава
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, убил баща си в Нови пазар

Обвиняем в убийството на татко си край Нови пазар остава с мярка за неотклонение „ задържане под стража ", реши Апелативният съд във Варна, оповестяват от пресслужбата му.

От там напомнят, че Станислав Р. е притеглен към наказателна отговорност за умишленото ликвидиране на 71-годишния си родител, осъществено на 24 октомври в с. Зайчино ореше. От една страна прокуратурата е поискала взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража " на 35-годишния мъж, а от друга – настаняването му за проучване в психиатрично заведение за период от 30 дни, заради данни за психологични разстройства. И двете претенции са били задоволени от Окръжния съд в Шумен.

Основният спор сред отбраната и държавното обвиняване бе има ли „ конкуриране " сред двете процедури. Апелативният съд стигна до извод, че проверяваното определение на първата инстанция, с което обвиненият е арестуван, е стимулирано и законосъобразно. Налице е обосновано съмнение за авторството на действието, както и законовата хипотеза, че при повдигнато обвиняване за такова тежко закононарушение, има заплаха от осъществяване на закононарушение. Реален е рискът и от укриване. Съществуват данни за психическо заболяване на мъжа, което следва да бъде изяснено, само че към сегашния миг обвиненият се смята за вменяем. Настаняването за проучване в психиатрично заведение е мярка за процесуална насила, а не за неотклонение, заради което колизия сред двете няма, заключи съставът на Апелативния съд във Варна, прецизират от пресслужбата му.

От там допълват, че определението не предстои на обжалване.

За случая се разбра на 25 октомври. Тогава шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен старши комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов оповестиха на конференция за закононарушението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР